Minik Asiye'ye pitbull saldırısı davasında 3 sanık tahliye oldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Minik Asiye'ye pitbull saldırısı davasında 3 sanık tahliye oldu

YAŞAM Haberleri  / AA

Gaziantep'te pitbull cinsi köpeklerin 4 yaşındaki Asiye Ateş'e saldırısına ilişkin çeşit suçlardan tutuklu bulunan 3 sanık mahkeme kararıyla tahliye oldu.

Geçtiğimiz aylarda Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde 4 yaşındaki Asiye, 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğramış ve küçük kız ağır yaralanmıştı. Konuya ilişkin açılan davada 4'ü tuutklu olmak üzere 6 sanık mahkeme kararıyla tahliye edilmiş itirazlar üzerinde 4'ü yeniden tutuklanmıştı.Ardından tekrar tahliye edilmiş ve itiraz üzerine bu kez 3 sanık tutuklanmıştı. Dava ile ilgili bir gelişme daha yaşandı vemahkeme kararıyla tutuklu bulunan 3 sanık tahliye edildi.

10. Ağır Ceza Mahkemesince tahliye edildikten sonra itiraz üzerine tutuklanmalarına karar verilen 3 sanık hakkında avukatları itirazda bulundu. Bir üst mahkeme sıfatıyla kararı inceleyen 11. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıkların tahliyesine karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Gaziantep'in Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesi'nde 22 Aralık 2021'de pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş, ağır yaralanmış ve durumu ağır olan küçük kız hastanede bir süre tedavi görmüştü. Olayla ilgili gözaltına alınan 6 kişiden 4'ü tutuklanmıştı.

Haklarında dava açılan 4'ü tutuklu 6 sanık, 21 Şubat'ta ilk kez hakim karşısına çıkmış, tutuklu sanıkların tahliyesine karar verilmişti. Savcılığın tahliyeye itirazını inceleyen nöbetçi 3. Ağır Ceza Mahkemesinin, sanıklar hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı vermesine üzerine 4 sanık yeniden tutuklanmıştı. 27. Asliye Ceza Mahkemesinde, 28 Nisan'da görülen ikinci duruşmada tutuklu 4 sanık tahliye edilmiş, itiraz üzerine 10. Ağır Ceza Mahkemesi sanıklardan Mustafa E, Süheyla K. ve Mustafa Y'nın tutuklanmasına hükmetmişti.

 

Düzenleyen:  - YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...