Google Linke Tıkla, Türkiye Gazetesi'ni Google Favorilerine Ekle!

Hollanda, sigaraya savaş açtı! Bir paket 47 avroya satılacak

Hollanda, sigaraya savaş açtı! Bir paket 47 avroya satılacak
Fotoğraf Başlığı Hollanda, sigaraya savas açti! Bir paket 47 avroya satilacak

Sigara hem kişinin sağlığına hem de devletlerin bütçesine büyük zarar veriyor. Hollanda bu konuda radikal bir karar aldı. Ülkede bir paket sigara 47 avroya (822 TL) yükselecek.

Kaydet
a- | +A

Hollanda Sağlık Bakanı, ülkede sigara tüketimini azaltmak için uzun vadeli bir plan hazırladı. Sağlık Bakanı Maarten van Ooijen, sigarayla mücadele kapsamında gündemine aldığı yeni hamleleri duyurdu. Sigara içmeyen bir nesil istediğini daha önce de söyleyen van Ooijen, 2040’ta bir paket sigaranın 47 avro (yaklaşık 822 TL) olacağını söyledi.

Hollanda basınında, bakanın, bilimsel araştırmaları merceğine aldığı ve Maastricht Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmadan etkilendiği belirtildi. Üniversitede yapılan araştırmada ankete katılanların yüzde 50’si sigara fiyatlarının artması durumunda sigarayı bırakacağını söyledi.

Ülkede şu an nüfusun yüzde 20’si sigara içerken hükümetin planı ise 2040’ta bu oranı yüzde 5’e indirmek. Şu an ülkede bir paket sigara fiyatı ortalama 8 avro olarak belirlenirken 2025’e kadar 10 avroya çıkması hedefleniyor.

BAKMADAN GEÇME
18 yaş altına sigara satan kişiye Yargıtay acımadı
HABER

18 yaş altına sigara satan kişiye Yargıtay acımadı

BAKMADAN GEÇME
Sigara ve alkollü içeceklerde geçerli olacak: ÖTV oranı arttı
HABER

Sigara ve alkollü içeceklerde geçerli olacak: ÖTV oranı arttı

Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi |
Haberle İlgili Daha Fazlası
Yaşam
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
YORUMLAR
ÖNE ÇIKANLAR
SONRAKİ HABER
Soru 0 / 6
Türkiye Gazetesi dijital abonelik ve arşiv kampanyamızı ilk nereden duydunuz?

Haber Asistanı

Son 30 günün haberleri
📰

Türkiye Gazetesi Haber Asistanına Hoş Geldiniz!

Son 30 güne ait haberleri, spor gelişmelerini veya yazar yazılarını sorgulayabilirsiniz.