Son Dakika
Yazarlar
Gündem
Ekonomi
Dünya
Teknoloji
Spor
Resmi İlanlar
Tümü
Politika
Sağlık
Kültür-Sanat
Eğitim
Magazin
T-Otomobil
Emlak
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Döviz
Altın
Haberler
Künye
İletişim
Seçim Sonuçları
Ramazan
Yaşam
Bir Zamanlar Türkiye
Video Galeri
3. Sayfa
Bizim Sayfa
E-Gazete
Bize Ulaşın : 444 0 144
Sosyal Medya Hesaplarımız:
Anasayfa
>
Yazarlar
>
Yazar Detay
Adnan Şahin
adnansahin1@hotmail.com
401 Yazı
7 Ekim 2023
Güneşin ve ateşin tadı: Adana Lezzet Festivali
Giderek gelişen ve güçlenen Adana Lezzet Festivali, çıtanın sürekli yukarı taşındığı önemli bir gastronomi etkinliği. Bana göre ülkemizde YEMEK, TABİAT VE İNSAN üçgeninde böylesine uyum içinde bir başka festival yok.
Devamını Oku
23 Eylül 2023
Kebabı yerinde yemek gerek
KEBAP denilince akla sadece Güneydoğu tarzı pişirme geliyor ki bu yanlış. Hâlbuki şahane ve her tür hileden uzak kebaplarımız mevcut. Deneyeceğimiz daha çok kebap çeşidi var ama yerinde yemek en doğrusudur unutmayın.
Devamını Oku
16 Eylül 2023
Tarihi ve tabiatıyla Meram bir baska
Meram, Konya içinde özel bir yere sahip ve uzun yıllar mesire yeri kimliği altında, çölde vaha misali yeşiliyle, bağlarıyla ün salmış. Meram Belediyesinin başarılı projeleriyle de bu ününe ün katacaktır.
Devamını Oku
9 Eylül 2023
Tahtını her daim koruyan lezzet: Kete
Geçmişten günümüze Anadolu’nun her kesiminde özel bir yere sahip olan kete, “anne ve lezzet kokan gerçek bir el emeği”. Eğer yolunuz Erzurum’a düşerse tatmadan dönmeyin derim…
Devamını Oku
2 Eylül 2023
İslam mutfakları cömertliğin simgesidir
‘İSLAM ÜLKELERİ MUTFAK GÜNLERİ’ ülkemizin liderlik edebileceği önemli bir başlıktır ve çok değerli sonuçlar üretebilir. Geleneksel malzeme seçimleri, örf, âdet ve geleneklerinin kısa vadede bilinirliğine katkı vermektir.
Devamını Oku
26 Ağustos 2023
Zeytin ağacının vazgeçtiği yerde Akdeniz biter
Ağaçların en kadim, en güçlü ve en çılgını bir zeytin ağacı olmak herhâlde, malum kendi hâlinde rahatsız edilmeden…
Devamını Oku
19 Ağustos 2023
Sıcakların kalkanı tatlıların kraliçesi: Dondurma
Osmanlı sarayında 18. ve 19. yüzyıllarda dondurmanın ikram edildiği biliniyor. Günümüzde de bütün dünyaya dondurma satarken bu konuda devlet olarak ne yapıyoruz?
Devamını Oku
12 Ağustos 2023
Yemeğin temel lezzetlendiricisi: Meyveler
Meyveler geçmişte yemeklerin baş tacıyken tekrar eden tatlarla birlikte tahtı sallanmış. Oysaki ekşisiyle, tatlısıyla yemeğin lezzetini üst seviyelere taşımaya yetiyor…
Devamını Oku
5 Ağustos 2023
Ekmek öteden beri ağız tadının temelidir
Ekmeğin hikâyesi yaklaşık on bin yıl öncesinden başlamış; o günlerden bugünlere yaşanan gelişme anlatılamayacak kadar uzun.
Devamını Oku
29 Temmuz 2023
Derinliğe sahip şehirlerimizin öne çıkma vakti
Bütün varlıklarımızla dünyaya seslenmeliyiz. Ne kadar derin ve görkemli bir coğrafyada yaşadığımızı, mutfağımızın ne kadar lezzetli ve sıra dışı olduğunu gösterme zamanı.
Devamını Oku
22 Temmuz 2023
Sadece mutfağı bilmek eleştiri yapmaya yetmez
Sadece gastronomi bilginiz ya da fazlaca restoran deneyiminiz olduğu için yemek eleştirmeni olamazsınız. Tat, doku, sunum, hizmet kalitesi, iç mekân ve atmosfer hepsi birer parçasıdır.
Devamını Oku
15 Temmuz 2023
Geleneği olmayanların geleceği olamaz
Kendinize ait ürünleri geliştirerek yeni şeyler ortaya koymak çok önemli. Ancak yıllardır kabul gören lezzetleri çağ değişiyor diye değiştirirseniz önce kendi geçmişinize sonra da dünya belleğine ihanet etmiş olursunuz.
Devamını Oku
8 Temmuz 2023
Başarı bir yolculuktur, varış noktası değil
ORTA KARADENİZ KALKINMA AJANSI’nın çalışma sahası içindeki TOKAT ve ÇORUM’un potansiyelleri çok iyi analiz edilerek tarım, turizm ve alt başlıkları alanında çok yol katedilmiş. Son bir yılda bu iki şehre gidenler değişime şahit olacaktır.
Devamını Oku
1 Temmuz 2023
Yemek beslenmekten çok daha fazlasıdır
Karadeniz yaylalarında sis bulutu arasından doğmaya çalışan güneşe nazır demli bir çay ile başlayan kahvaltı sofrası… Bence bir kitap yazılabilecek kadar derinleşebilir ve ağız sulandırabilir.
Devamını Oku
24 Haziran 2023
Birlik ve paylaşma vakti: Kurban bayramı
Bugün bayramlar, yüksek oranda tatil anlamında değerlendirilerek hızlı modern hayatın içinde biçim değişikliği gösterse de hâlâ bayram tebrikleri ve bayrama verilen önem sürüyor.
Devamını Oku
17 Haziran 2023
Balkanların tam ortası Sırbistan
Sırbistan, Avrupa kıtası içerisinde ve Balkan yarımadası olarak adlandırılan bölgenin tam da orta noktasında yer alıyor.
Devamını Oku
10 Haziran 2023
Dünya orijinal olana hayran olur
ÖZGÜN” kısaca “YALNIZ KENDİNE ÖZGÜ BİR NİTELİĞİ OLAN, KOPYA OLMAYAN” anlamı taşır.
Devamını Oku
3 Haziran 2023
Arnavutluk'a gitmek için sebep çok
Arnavutluk ülkemizde de sevilen yemekleriyle meşhur.
Devamını Oku
27 Mayıs 2023
Güneşin ve asil insanların kadim şehri Van
Tarih, tabiat ve kültür turizmi bakımından önemli bir potansiyele sahip olan Van, görülmeye değer bir şehir. Bu özel coğrafya iyi yönetilerek, sürdürülebilir ve kaliteli projelerle geleceğe adını yazdırmalı.
Devamını Oku
20 Mayıs 2023
500 yıllık kardeşlik: Makedonya
Makedonya’nın yaklaşık 500 yıl boyunca Türk toprağı olarak kalması en çok mutfağına etki etmiş. Hatta günümüzde yemeklerin birçoğunun Türkçe söylenişinin bile hemen hemen hiç değişmediği görülüyor.
Devamını Oku
Başa Dön
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
...
21
Sona Git