Edremit’in Kaya Abisi

A -
A +
“Güzel insan günümüzün "Alperen"lerindendi, ramazanda veda ettin herkese...”
 
Edremit’in Kaya Abisi, güzel insanı da uğurladık bu Ramazan-ı şerifte niceleri gibi…  Günümüzün "Alperen"lerindendi Kaya Demirsatan Ağabey de… Bu mübarek Ramazan-ı şerifte ahiret yolculuğuna başladı. Uzun zamandır mustarip olduğu akciğer kanseri rahatsızlığından tedavi gördüğü İstanbul Medicana Hastanesi’nde 15 Ramazan-ı Şerif 1442 (27 Nisan 2021) Salı günü Rahmeti Rahmana kavuştu.
28 Nisan Çarşamba günü İstanbul İhlas Marmara Evleri Birinci Kısım Camii’nde muhterem Seyit Abdülcelil Arvas Hoca Efendinin kıldırdığı cenaze namazı sonrasında Eyüp Sultan Kabristanı’ndan ahirete uğurlandı.
Musallada helalliğini emekli müftü muhterem Emin Said Arvas Hoca Efendi aldı. Merhumun gasil, teçhiz ve tekfinini emekli müftü muhterem Hasan Yavaş Hoca yaptı ve telkinini verdi. Rahmetli Kaya Ağabey çok sevilen, etrafına neşe saçan, fevkalade misafirperver ve çok cömert bir “has Anadolu” insanıydı. Hayatını elektrik teknisyeni olarak sürdürdüğü sadece Edremit’te değil, bütün Anadolu coğrafyasında tanınan ve gıpta edilen bir zat-ı muhterem, tam bir Osmanlı beyefendisiydi. Seyyidlerin ve şeriflerin âşığı, fukara dostu, dostlarını meyve bahçeli şirin evinde ailece ağırlamaktan müthiş zevk alan, misafirperverliği dillere destan bir gönül adamıydı.
Yurdun her tarafından Çanakkale’ye, İzmir’e ve hatta Antalya'ya gidenlerin bile yollarını zevkle Edremit’ten geçirerek “Kaya abilerine” uğradıkları, misafir oldukları mübarek bir insandı. Türkiye Gazetesi Ege Temsilcisi merhum Ziya Yalçın’ın, Balıkesir Temsilcisi merhum İsmet Çetinkaya’nın, Bursa Temsilcisi merhum Saim Şensöz’ün arkadaşları ile beraber evinde-bağında bahçesinde birçok defa misafir oldukları muhterem biriydi.
Tam bir Hak ve halk adamıydı. Oğlu Tamer ile birlikte rahmetli Enver Ören Ağabeyin de sevdiklerindendi. Çilesini belli etmeyen, dostlarına ve çevresindekilere hep “vefayla”, “safayla”, “samimiyetle” muhabbet dağıtan çok ihlaslı bir gönül adamıydı...
Bu çivisi çıkmış fani dünyada, ahirete göçtükten sonra da amel defteri açık olarak yaşanabileceğini gösteren bir model ve rehber güzel insandı, Edremit’in Kaya Abisi... Şimdi sevdiklerine ve cennet nimetlerine kavuştu... Cenab-ı Hak gani gani rahmet eylesin. Hepimizin başı sağ olsun...
          Abdullah Can
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.