Aklıma bankamatik geldi!

A -
A +
"Rabbim beni adama yardımcı yollamış demek ki. Adam tomarın içinden bir para çıkardı...”
 
Mobilyacıya para hazırlarken yaşadığım hatıramı anlatmaya bugün de devam ediyorum...
Ne yapacağımı düşünürken “şu bankamatiğe bir bakayım belki ek hesaptan falan kalan para vardır” dedim. Sırada önümde 40’lı yaşlarda bir adam var. Bankamatiğin önünde uğraştı etti epey ama ne yapacaksa yapamıyor. Neyse ben baktım benim hesap kuru takır. Bankamatiğin önünde az önce uğraşan adam yaklaştı bana dedi ki: “Hanım kızım yanlış anlama sen bu banka işinden anlıyor gibisin de ondan yaklaştım tekrar yanına, ben şuradaki filan Çanta-Kundura mağazasının sahibiyim. Normalde bize mal getiren toptancıya biz mal gelince elden parasını verirdik, bu kez “bankaya yatırırsınız” dedi, hesap numarasını bilgilerini verdi, ben de uğraştım ama başaramadım..."
Baktım amcanın elinde tomarla para var. Çanta dükkânı yolun karşısında, bir de ben bankamatikten denedim ama hesabı olmadığı için para miktarına göre epey bir havale-EFT ücreti de yatırması gerekmiş. İşlemi ondan yapmamış. İşlek cadde, dükkânlar yan yana, buradan esnaf birbirini tanır, hırlı hırsız olsa belli olur. Dedim ki:
“Amca sen bana yaklaştın demek ki güvendin. Benim bu banka adına kayıtlı hesabım var ben senin paranı kendi hesabımdan yatırayım. İnternet üzerinden o zaman ücret kesmiyorlar, sen de alacaklınla konuş aynı anda para hemen hesabına geçer zaten. Teyit edersin sıkıntı olmaz..."
Neyse amcanın işlemini yaptık alıcısı da onayladı falan adam bir rahatladı...
Ben tesadüfen o vakit oradaydım. Rabbim beni adama yardımcı yollamış demek ki. Adam tomarın içinden geçmiş gün, 50-100 liralık bir banknot çıkardı dedi ki: “Ben bunu kendim yatırmaya kalksam şu kadar ilave para verecektim bu meblağ onun yanında ne ki al bu sana hediyemdir helali hoş olsun kızım...”
Olurdu olmazdı derken; “yok dedi bu benim gönlümden geçti...” dedi.
Kurban olduğum Allah, ben çok dardaydım bu vesile ile işim halloldu. Hatta amca bana "Karşıdaki dükkân benim al sana benim kartım ne zaman uğrarsan elemanlar da yardımcı olur benim adıma yazılı kartla" dedi... 
Neyse helalleştik ayrıldık, amcanın hediyesi sayesinde benim mobilya parası çeyreklerin ucuza bozulmasına rağmen tamamlanmış oldu.
Kul sıkışmadıkça Hızır yetişmezmiş ya, Rabbim kimseyi darda bırakmasın...
       Rumuz: "Doktor"
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.