Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık! Yiyen bir daha istiyor, tadına doyum olmuyor… Üzerine eklenen sosuyla lezzet şölenine dönüşen falafel tarifi

Düzenleyen: /
- Güncelleme:
Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık! Yiyen bir daha istiyor, tadına doyum olmuyor… Üzerine eklenen sosuyla lezzet şölenine dönüşen falafel tarifi
Haber

Yemek Haberleri

Lübnan köftesi olarak da bilinen falafel, Orta Doğu’nun vazgeçilmez lezzeti. Nohut, baharat ve yeşillikler kullanılarak yapılan bu yemek vejetaryen beslenmeyi tercih edenler için de sağlıklı bir alternatif. Kıymasız, ana malzeme olarak nohut ya da bakla ile hazırlanan falafelin tarifi de oldukça pratik. Üstelik üzerine yoğurtlu ve tahinli sos eklenince tam bir lezzet şölenine dönüşüyor. İşte çıtır çıtır falafel tarifi ve falafel hazırlamanın püf noktaları…

Falafel Lübnan mutfağının meşhur nohut veya bakla köftesi. Bu lezzetli yemek limon suyu ve zeytinyağı ile çırpılmış tahin sosu veya sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis edilir. Yanına genelde lavaş ikram edilir. Bu Orta Doğu kökenli yemeğin ‘falefel dürüm’, ‘fırın falafel’ , ‘peynir dolgulu falafel’ , ‘bakla falafel’ gibi değişik çeşitleri yapılır. Bugün sizler için klasik falafel tarifi vereceğiz. “Falafel nasıl yapılır” diye merak ediyorsanız işte karşınızda enfes tarifi…

FALAFEL MALZEMELERİ

1 su bardağı nohut
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı un
Bir tutam kişniş
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
Tuz

Falafelin sosu için:

1 su bardağı süzme yoğurt
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı tahin

Dışı çıtır çıtır içi yumuşacık! Yiyen bir daha istiyor, tadına doyum olmuyor… Üzerine eklenen sosuyla lezzet şölenine dönüşen falafel tarifi

FALAFELİN HAZIRLANIŞI

- Soğan ve sarımsakları doğrayın.

- Maydanoz ve kişnişin yaprak kısımlarını ayırıp kıyın.

- Un hariç tüm malzemeyi rondoya koyun ve püre haline gelinceye dek çekin. Ardından unu ilave edin.

- Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın. Derin kızgın yağda kızartın.

- Sosu için tahin, limon suyu ve yoğurdu çırpın. Kızaran falafellerin üzerine gezdirin.

- Sıcakken servis edin.

FALAFEL HAZIRLAMANIN PÜF NOKTALARI

Falafel hazırlarken taze mahsul bir nohut tercih edilmelidir. Nohut bir gece önceden ıslatılmalıdır. Islanmış nohut, ertesi gün haşlanmalıdır. Haşlama esnasında et ya da tavuk suyu kullanılırsa daha lezzetli olacaktır. Falafel yaparken, hazır ve haşlanmış nohut kullanılmamalıdır. Çünkü konserve nohutlar ile lezzeti tutturmak zordur.

Düzenleyen:  - Yemek
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...