Eski ANAP'lı Aslan: AK Parti, askerî vesayeti yok etti

Eski ANAP'lı Aslan: AK Parti, askerî vesayeti yok etti

GÜNDEM Haberleri

ANAP Grup Başkanvekilliği yapan Beyhan Aslan, "AK Parti siyasetteki asker baskısını yok etmeyi başardı, çünkü sabırlı ve bize göre akıllı davrandılar" dedi

DSP-MHP-ANAP Koalisyonu'nun önemli isimlerinden, 90'lı yılların sonunda ANAP Grup Başkanvekilliği görevini yürüten Beyhan Aslan'dan çarpıcı itiraf… Gazetemize konuşan Aslan o dönem, kendi hazırladığı, Bülent Arınç ve Ahmet İyimaya'nın da imzalarını taşıyan bir kanun teklifi yüzünden partilerinin kapatılma noktasına getirildiğini söyledi. "İmam hatip okullarında kız öğrencilere başörtüsü serbestisi getirmek istedik" diyen Aslan'ın çarpıcı açıklamaları özetle şöyle: Genelkurmay Başkanı Kıvrıkoğlu ve hemen ardından da Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ı aradı. ANAP'ı kapattırmakla tehdit etmişler. Yılmaz teklifin geri çekmesini istedi. Ancak sonra tavır değiştirdi. Bu konudaki tartışmada Kıvrıkoğlu, 'sen güvenilmez adamsın' diye bağırmış. Yılmaz içerlemiş ve teklifin geçirilmesi kararı vermiş. Teklif karşı blokun oylarıyla reddedildi.
Direndik ama başörtüsü sorununu çözemedik. AK Parti, askeri vesayetin kırılması ve demokratikleşmede çok daha başarılı oldu.... Onlar daha iyi şartta tek başlarına hükümete geldiler ama buna rağmen sabırlı davrandılar. Zamanın ruhunu çözmüşlerdi. Kapatma tehlikesi yaşadılar, yılmadılar. Ve adım adım askerin siyasetteki hakimiyetini yok ettiler. CHP'nin bile çizgisini değiştirdiler."
Ercan Gürses / ANKARA
TÜRKİYE GAZETESİ





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...