Mustafa Balbay, Baba Ocağı'nda

Mustafa Balbay, Baba Ocağı'nda

GÜNDEM Haberleri

CHP İzmir Milletvekili Balbay, 'Ben, Türkiye'de 75 milyon kişilik bir ailem olduğunu düşünüyorum. Bundan sonraki mücadelem, 75 milyon için olacak'

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Türkiye'de 75 milyon kişilik bir ailesi olduğunu düşündüğünü ifade ederek, "Bundan sonraki mücadelem, 75 milyon için olacak" dedi. Balbay, tahliyesinin ardından geldiği Nazilli'de anne ve babasını ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, cezaevinde tutuklu kaldığı süre içerisinde önemli birikimler elde ettiğini ifade etti. Mustafa Balbay, hayatında bundan sonraki hedeflerine ilişkin olarak da şunları söyledi:
"Ben, Türkiye'de 75 milyon kişilik bir ailem olduğunu düşünüyorum. Bundan sonraki mücadelem 75 milyon için olacak. Bir milletvekilinin ne yapabileceği belli. Ben haddimi biliyorum, ne yapabileceğimi biliyorum. Ama bir kişinin ısrarla bir şey için mücadele etmesi de pek çok şeyi etkiler. Ben şu anda hapse bir girdim, bin çıktığımı düşünüyorum. Şu anda Türkiye'de yapabileceğim çok şey olduğuna inanıyorum. İyi bir birikim edindim. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunuyum. Aynı zamanda 'Silivri üniversitesi' mezunuyum. Sincan üniversitesinde de yüksek lisans yaptım. Bu eğitimler fena sayılmaz. Toplumla 30 yıldır beraberim. Bu birikimle birlikte Türkiye ile bütün gücümle bundan sonra siyasetin rayında yapılması, Türkiye'nin ne olursa olsun daha güzel olması için mücadele edeceğiz."
- "Kin tutmayacağım"
Balbay, yaşadıkları nedeniyle kin tutmayacağını ancak sünger de çekmeyeceğini dile getirerek, şunları kaydetti:
"Ben ilk gün de söyledim gibi kin tutmayacağım. Ama 'her şeyi unuttum, sünger çektim', o da hiçbirimiz için sağlıklı değil. Bundan sonra hep birlikte nasıl yaşarız, hem bu sorunun yanıtını vermemiz lazım hem de Atatürk Türkiye'sini 21. yüzyıla taşımamız lazım. Ben bunun neferi olacağım. Ben siyasette bir muhalefet partisi milletvekili olarak şöyle bir kendimce yöntem geliştirmeye çalışacağım; iktidarın canını sıkacağım ve elini sıkacağım. İkisini de yapmaya çalışacağım. Eğer muhalefet eleştirmezse, ülke iyi yönetilmez ama eli sıkılmaz, muhabbet olmazsa da bu ülkede diyalog olmaz. O yüzden ben ikisini de yapmaya çalışacağım."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...