Bekele'den 'sıtma' savunması

/ Kaynak: AA
Bekele'den 'sıtma' savunması

SPOR Haberleri  / AA

Doping gerekçesiyle 4 yıl müsabakalardan men edilen milli atlet Bekele, CAS'taki savunmasında, kanındaki değerlerin sıtma nedeniyle oluştuğunu savundu.

Doping yaptığı gerekçesiyle 4 yıl müsabakalardan men edilen milli atlet Almitu Bekele Degfa'nın Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ndeki (CAS) duruşması görüldü. nbsp;Bekele Degfa, CAS'ın İsviçre'nin Lozan kentindeki merkezinde yapılan duruşmada verdiği savunmada, kanındaki anormal değerlerin sıtma hastalığı nedeniyle oluştuğunu savundu. nbsp;AA muhabirinin aldığı bilgiye göre milli atletin savunmasına Etiyopya'dan iki doktor, İngiltere'den bir biyolojik pasaport uzmanı ile İsviçre'den bir profesör destek verdi. nbsp;Kan değerlerindeki anormallikleri, Etiyopya'da bulunduğu dönemde yakalandığı sıtma nedeniyle oluşan anemiye bağlayan Bekele Degfa, herhangi bir yasaklı madde kullanmadığını öne sürdü. nbsp;Ayrıca daha önce CAS'tan adli yardım alan atletin, maddi sıkıntı çektiği ve masrafları karşılamakta zorlandığı, bu nedenle de ikinci kez adli yardım talebinde bulunduğu, ancak bu talebinin olumlu sonuçlanmadığı öğrenildi.
Davanın, yaklaşık 1-1,5 ay içinde sonuçlanması bekleniyor. nbsp;
1999'da Türk vatandaşlığına geçen Etiyopyalı atlet, 2009'da 3 bin metre, 2010'da ise 5 bin metrede Avrupa şampiyonu olmuştu. Almitu Bekele Degfa'nın cezası 14 Şubat 2016'da sona erecek.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...