Hüseyin Çelik, '28 Şubat davasına HSYK el koymalı'

Hüseyin Çelik, '28 Şubat davasına HSYK el koymalı'

Politika Haberleri

Gazetemize özel açıklamalar yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, "Yargılamanın usül ve esaslarında bir sıkıntı varsa HSYK buna el koymalıdır"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, güncel gelişmelerle ilgili gazetemize çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. 28 Şubat davasında yaşananlardan rahatsız olduğunu dile getiren Çelik, "Dönemin tanıklarının net ifadelerine rağmen davada ilginç şeyler yaşanıyor. Kimsenin tahliye edilmesiyle ilgilenmiyorum. Bu bir sonuçtur. Ancak dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı gibi kişiler ifadelerinde 'Hatırlamıyorum, bilmiyorum' diyerek milletin aklıyla alay etmemelidir. Sen Genelkurmay Başkanı olacaksın, Sincan'dan tanklar yürüyecek, 'haberim yok' diyeceksin. Haberin olmayınca sorumluluktan kurtuluyor musun? Yaşananlar beni endişelendiriyor. Yargılamanın usül ve esaslarında bir sıkıntı varsa HSYK, buna el koymalı, duyarlılık göstermeli" dedi. Çelik'in diğer açıklamaları şöyle...
BDP'Lİ VEKİLLERE RET: Mustafa Balbay'a tahliye verir diğerlerini reddederseniz bu çifte standart olur. Hukuk sistemi zedelenir. nbsp;
DEMOKRATİKLEŞME: 28 Şubat'ta da ortaya çıkan bürokratik, jakoben, statükocu ve dayatmacı zihniyet, demokratikleşme çabalarına direnmeyi sürdürüyor. Ergenekon-Balyoz gibi örgütlenme, bu zihniyetin ürünü.
DERSHANE DÜZENLEMESİ: Dö- nüştürme planı, milli eğitim bakanlığım döneminde gerçekleşecekti ancak konjonktür uygun değildi. Olay inatlaşma meselesi haline getirilmemeli. 2 yıllık süre verildi. Yaşanabilecek bir kavga çocuklara zarar verir.
HAKAN ŞÜKÜR'ÜN İSTİFASI: Üzüldüm ama kararına saygı duyarım. Kendisini severdim.
MANSUR YAVAŞ'IN CHP'DEN ADAYLIĞI: CHP ve MHP seçmeninden oy alamaz. Siyasette iki iki daha dört etmez her zaman. Melih Gökçek, büyük farkla seçimi kazanır.
SAYIŞTAY İDDİALARI: Bütçe görüşmelerinin Sayıştay denetiminden kaçırıldığını iddia eden ana muhalefet, konuyu istismar etti. Askerî kurumlar dahil bütün kurumları Sayıştay denetimine biz açtık. Hükümetin Sayıştay denetiminden kaçması için bir sebebi yok. nbsp;
ERCAN GÜRSES - ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...