Rusya Gürcistan ile diplomatik ilişkilere hazır

Rusya Gürcistan ile diplomatik ilişkilere hazır

DÜNYA Haberleri

Grigoriy Karasin bugün yaptığı açıklamada Rusya'nın, Gürcistan ile yeniden diplomatik ilişki kurmaya hazır olduğunu söyledi.

Karasin yaptığı açıklamada 'Rusya ile Gürcistan arasındaki diplomatik ilişkilerin henüz yeniden kurulmadığını ancak Rusya'nın buna hazır olduğunu' vurguladı. Karasin, iki ülke arasındaki görüşmelerde diğer konular yanında vize konusunda 'bilinen bir ilerleme' olduğunu ifade ederek 'Bu konudaki çalışma ilerliyor' dedi. Karasin sözlerini şöyle sürdürdü: "İki ülke vatandaşlarının seyahat düzeninin mümkün olduğunca özgür olması için ilerlememiz gerekiyor. Bu yönde iki kat enerjiyle çalışacağız. Ancak bu çalışmanın hızını açıklamak istemiyoruz". Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı 'son yıl içerisinde Rusya ile Gürcistan ilişkilerinin daha anlaşılır hale geldiğini' söyledi ve 'Gürcistan'daki iktidar değişikliğinin ardından Rusya'nın bu ülkeye yönelik tavrının normal mecraya döndüğünü' vurguladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...