Almanya'dan Afrika'ya yeni açılım

/ Kaynak: AA
Almanya'dan Afrika'ya yeni açılım

DÜNYA Haberleri  / AA

Almanya Silahlı Kuvvetleri'nde yurt dışı operasyonlardan sorumlu Korgeneral Hans-Werner Fritz, "Afrika ile daha fazla ilgilenmemiz lazım" dedi.

"Tageszeitung" gazetesine konuşan Fritz, Almanya'nın Afrika kıtasındaki krizlerle daha fazla ilgilenmesi gerektiğini bildirdi. Uganda'nın eski başkenti Entebbe'de bulunan Fritz, geleneksel olarak Afrika'da Fransızlar ve İngilizlerin bulunduğunu belirterek, "Bence farklı Avrupa ülkeleri ile Almanya'nın da orda olması gerekir" ifadesini kullandı. Almanya'nın güvenliği ilgili konuların sadece Almanya'nın çevresini kapsamadığını ifade eden Fritz, " Şu an, gelecek yıl Somali'nin başkenti Mogadişu'ya asker göndermemiz konuşuluyor. Biliyoruz ki başkent Mogadişu kolay bir alan değil" diye konuştu. Alman ordusunun, Somalili Silahlı Kuvvetleri'nin eğitimine yönelik faaliyetlerine ara verdiğini hatırlatan Fritz, "Bu görevi, bizim askerlerin güvenliği ve tıbbi yardım sağlanması durumunda eğitimlerin devamı tavsiyesinde bulunabilirim. Afrika ile daha fazla ilgilenmemiz lazım. Ordaki gelişmeler bizim menfaatimize olabilir" dedi. 2010-2011 yıllarında Afganistan'da görev yapan Korgeneral Hans-Werner Fritz, geçen hafta Birleşmiş Milletler Barış Gücü Operasyonu (UNMİS) kapsamında Güney Sudan'a gitmişti. Çatışmaların başlamasıyla Fritz, komşu ülke Uganda'ya geçmişti.AB'den, Fransa'nın operasyonlarına destek yok
Avrupa Birliği ülkeleri liderleri geçen hafta Brüksel'de bir araya gelmiş ve toplantı sonunda Fransa'nın Afrika'daki askeri operasyonlarına maddi destek sağlamayacağı açıklanmıştı. Özellikle Almanya Başbakanı Angela Merkel, askeri operasyonların maddi yükünü karşılayamayacaklarını belirtmişti.
Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollane ise Polonya'nın Orta Afrika Cumhuriyet'indeki operasyonları askeri birlik göndererek destekleyeceğini açıklamıştı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...