Beşiktaş'ın eski yıldızı: "Fener'e gitmediğime pişmanım!"

Beşiktaş'ın eski yıldızı: "Fener'e gitmediğime pişmanım!"

SPOR Haberleri

Beşiktaş'ın unutulmaz futbolcusu Beşiktaş'ı ve orada yaşadığı günleri çok özlediğini fakat siyah-beyazlı camiadan vefa göremediğini ifade etti.

Yaklaşık iki sene önce yeşil sahalara, yine Eyüpspor'da oynarken veda eden tecrübeli futbolcu, yeniden futbol oynayacak olmanın kendisini çok heyecanlandırdığını söyledi.

25 Ocak 1978 doğumlu Ahmet Dursun, ilk Eyüpspor deneyiminin ardından iki yıl futboldan uzak kaldığını ifade ederek, "Ancak sporu hiçbir zaman bırakmadım. Haftanın 2-3 günü spor yapıyordum. Futbola dönmeye birdenbire karar vermedim. Yaklaşık 6 ay düşündüm. Eyüpspor Kulübü Başkanı Şevket Sever de ısrarla beni isteyince, ara vererek hata yaptığımı anladım. İstanbul dışından isteyen kulüpler de oldu ama futbola döneceksem İstanbul'da olmak isterdim" diye görüşlerini aktardı.

"Parayı düşünerek karar vermedim"

En az 2-3 yıl daha futbol oynayabilecek durumda olduğunu belirten Ahmet Dursun, futbola geri dönme sebebinin maddiyatla ilgili olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Parayı düşünerek böyle bir karar vermedim. Eğer derdim para kazanmak olsaydı Eyüpspor'u tercih etmezdim. Sonuçta ligin bu kademesindeki ekonomik tablo ortada. Eyüpspor'a katkı yapmak için buradayım. Takım arkadaşlarım ve hocam beni çok iyi karşıladı. Sevgi ve saygı görüyorum. İnsanlar, 'iki sene sonra ne işin var futbolda?' diye sorabilir. Cevabımı sahada vereceğim."

"Jübilemi Beşiktaş formasıyla yapmak istiyorum"

Ahmet Dursun, Beşiktaş'ı ve orada yaşadığı günleri çok özlediğini fakat siyah-beyazlı camiadan vefa göremediğini ifade etti.

Bazı zamanlar insanların Beşiktaşlılığını tartıştığını anlatan deneyimli futbolcu, şöyle devam etti:

"Küçüklüğümden beri Beşiktaşlı olduğumu bilenler beni çok iyi tanır. Bir kere televizyonda 'Fenerbahçe'ye gitmediğime pişman oldum' demiştim, herkes yanlış anladı. O dönemki futbol kariyerimi değerlendirerek öyle bir yorumda bulunmuştum. Herkes gerçek Beşiktaşlı olmadığımı, Fenerbahçeli olduğumu öne sürdü. Öyle bir durum yok. Ben Beşiktaşlıyım. Futbolu bıraktığımda Beşiktaş'ta jübile yapmak istemiştim ama o dönemki Beşiktaş yönetiminden vefa görmedim. Dolayısıyla jübilemi yapamadım. Futbola gerçek anlamda nokta koyduktan sonra jübilemi, Beşiktaş forması altında yapmak istiyorum. Yeni stadımız Vodafone Arena'da son kez o formayı giymeyi çok isterim."

Önder Özen'e eleştiri

Beşiktaş'ın lige çok iyi başlayıp daha sonra düşüşe geçmesinin sorumluluğunu, siyah-beyazlı kulübün futbol genel direktörü Önder Özen'e yükleyen deneyimli oyuncu, şunları kaydetti:

"Gerçekçi olmakta fayda var. İmkansız diye bir şey yoktur ama puan farkı 12'yi buldu. Şampiyonluk neredeyse bir hayal. İkincilik bile büyük başarı olur. Gönül her zaman şampiyon olmamızdan yana. Dörtte dört yapıp, daha sonradan çöküş yaşamak çok şaşırtıcı. Beşiktaş'ta futbol genel direktörü olarak görev yapan insan demek ki bazı şeyleri eksik yapıyor ki böyle bir durum var. Yoksa çuvallama olmazdı."

Beşiktaş'ın eski yıldızı:

"Ronaldinho beni heyecanlandırıyor"

Ronaldinho'nun Beşiktaş'a gelme ihtimalinin kendisini çok heyecanlandırdığını da dile getiren Eyüpsporlu oyuncu, sözlerine şöyle devam etti:

"Ronaldinho'nun gelme ihtimali en çok beni heyecanlandırıyor. Belki eskisi kadar genç değil ama Beşiktaş'a gelirse takımın yükünün yüzde 40'ını üstlenir. Zaten Türkiye'ye bu kadar iyi bir oyuncu gelmedi. Gelirse, o hayal gibi gözüken şampiyonluk bile yakalanabilir. Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi orta sahasının Beşiktaş'ta oynaması çok büyük bir heyecan getirir. Beşiktaş maçlarına Fenerbahçelisi, Trabzonsporlusu ve Galatasaraylısı bile gelir."

Süper Lig'de beğendiği golcü olup olmadığına ilişkin soruya Ahmet Dursun, "Kaliteli futbol iyi oyuncularla oynanır. Birçok transfer yapılıyor, yıldızlar getiriliyor ama benim Türkiye'de beğendiğim bir golcü yok" diye yanıt verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...