Taksit yasağına karşı çözüm tarifesi

Taksit yasağına karşı çözüm tarifesi

Ekonomi Haberleri

'Teknomarket'ler taksit sınırına takılırken GSM operatörleri, 'tarife' ile krizi fırsata çevirecek.

Kredi kartları ve kredi vadelerine getirilen sınır, 1 Şubat 2014 itibarıyla yürürlüğe girecek. Teknoloji marketleri, taksit sayısının azaltılmasının getireceği olumsuzluğu, çeşitli yöntemlerle aşmaya hazırlanırken, GSM operatörlerinin 'tarife taahhüdü' adı altında telefon satışına devam etmesini eleştiriyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, cep telefonu satışlarının toplam ciroda yüzde 20 civarında olduğunu, taksit düzenlemesinin ciroyu en fazla yüzde 5 etkileyebileceğini söyledi. Akgiray, cep telefonunda taksitin devam edeceğini düşündüklerini de ifade etti. Gold Teknoloji Pazarlama Müdürü Kılınç Orhan Erdemir, nbsp;"Aylık cep telefonu satışı 1 milyonu geçiyor. Vatandaşların telefon değiştirme sıklığı 4-5 aya kadar düştü. Hükümet bu konuda tedbir almakta çok yerinde karar verdi. Ancak taksit kısıtlaması sadece bizim satışımı sınırlayacak. GSM şirketleri yine aylık 1 milyon telefonu, 36 aya varan vadelerle satmaya devam edecek" dedi. Teknosa Genel Müdürü Necil Oyman, "Taksit sınırlamasından etkileneceğimizi düşünmüyoruz. Cep telefonu ve bazı tabletlerde taksit olmayacağı söyleniyor ama telekomünikasyon kategorisinde sayılan bu ürünler teknoloji kategorisine geçebilir, yönetmelik düzenlenebilir. Tüketiciler de zamanla yeni sisteme uyum sağlayacaktır" dedi. nbsp;

REKABETE OLUMLU YANSIR

Teknoloji marketlerin yöneticileri, taksit sınırlamasının markaları yeni uygulamalara yönlendirebileceğini, bunun rekabeti olumlu etkileyeceğini ifade ediyor. Bimeks, Gold ve Teknosa yöneticileri, "Yeni döneme hazırız" mesajı verdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...