'Suriye konusunda ilginç şeyler duyabilirsiniz...'

'Suriye konusunda ilginç şeyler duyabilirsiniz...'

GÜNDEM Haberleri

'Cenevre Toplantısının öncesinde veya sonrasında, uluslararası çevrelerden ilginç şeyler duyabilirsiniz...'

Türkiyedahili operasyonların etkisi altındayken, yanı başında cereyan eden çok önemli hadiseleri ıskalıyor!.. Daha da vahimi, sınırımızın ötesindeki büyük denge değişimlerine hükmetmek için yapılan kirli ittifakları, işlenen insanlık suçlarına sessiz kalınmasını; hatta ve hatta bu insanlık suçlarına ahlaksızca destek verilmesini göremeyen, görse bile durumun ne olduğunu algılayamayan, bizdeki kimi şaşkın politikacılar, yazar-çizerler, sırf iktidara yüklenebilmek için her fırsatı kullanıyorlar... Kullanıyorlar, ama her durumda da bizzat bu ülkeye ciddi zarar verdiklerini ya anlamıyorlar yahut bile bile bu ihaneti ika etmekten çekinmiyorlar.Meşhur 7 Şubat operasyonundan Gezi olaylarına, 17 Aralık komplosundan son olarak Hatay Kırıkhan'daki TIR olayına kadar, hep devletin kurumları hasar gördü. Mesele, sadece devlet kurumlarının zarar görmesi de değil, esas olarak devletin stratejik hedef ve politikaları hasara uğradı. Türkiye'nin Suriye politikalarından hoşlanmayan güçler, içerideki piyonları vasıtasıyla, çok kolay bir şekilde tehlikeli sabotajlarda bulunabiliyorlar. Ana muhalefet partisi lideri, bu sabotajı istismar ederek iktidarı ve doğrudan devleti suçlamaktan çekinmiyor. MİT Kanununun 26. Maddesi çerçevesinde arattırılmayan, dolayısıyla içindeki malzemenin ne olduğu bilinmeyen TIR'ın yükünü, Kılıçdaroğlu dünyaya nbsp;"silah" nbsp;olarak derhal deklare ediyor ve Türkiye'yi uluslararası arenada açıkça zor duruma düşürmek üzere şöyle bir beyanda bulunuyor: nbsp;"Türkiye Suriye muhalefetine silah göndererek git kardeşini vur diyor!.." nbsp;Şimdi, böyle bir politikacıya güvenip de günün birinde hükümeti teslim etmek mümkün mü?
İçeride yetkisini aşan bir savcı, güya silah kaçakçılığı ile mücadele görüntüsü altında; yabancı istihbarat servislerinin, kendi istihbarat teşkilatımıza operasyon yapmasına zemin açıyor. Aynı anda malum beşinci kol elemanları ve yardakçıları da sosyal medya üzerinden, Türkçe ve İngilizce karalama kampanyası başlatıyorlar... Maksatları, nbsp;"Türkiye'yi radikal terör örgütlerine silah sağlayan ülke" nbsp;olarak belli platformlarda mahkûm etmek! Onlar için Türkiye'nin istihbarat teşkilatının operasyon yemesi, Suriye konusundaki dış politikasının dinamitlenmesi, kirli maksatlarının tahakkuku için bir fırsat... Evet, Suriye'de akan on binlerce masum insanın kanı üzerinden böyle kirli oyunlar da sahneleniyor. Yolsuzluk kılıfı içinde hükümete komplo kurarak, iktidarı içeride ve dışarıda etkisiz kılmak. Bütün hesapları bu! Ama Allah'ın da bir hesabı var. Operasyon ellerinde erken patladı ve istediklerini elde edemediler. Suriye konusunda da bütün şer odaklarının hevesi kursaklarında kalabilir... Başbakan Erdoğan, Cumartesi günü Dolmabahçe'deki toplantıda aynen şunları söyledi: "Suriye konusunda yakında çok ilginç şeyler duyabilirsiniz. Cenevre Toplantısının öncesinde veya sonrasında, uluslararası çevrelerden ilginç şeyler duyabilirsiniz..."
Öyle zannediyorum ki, Başbakanın bu sözleri operasyon sürecinin etkisi gölgesinde kaldı. Ama ben bu ifadelerden, Suriye'nin geleceği hesabına hayırlı bir neticenin çıkacağını tahmin ediyorum. Erdoğan'ın sözünden ziyade, esas dayanağım şudur: nbsp;Zulüm payidar olmaz!

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...