Fatih Terim: 'Bize değişiklik yetmez devrim lazım'

Fatih Terim: 'Bize değişiklik yetmez devrim lazım'

SPOR Haberleri

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Süper Lig teknik direktörleriyle yaptığı toplantının ardından basın toplantısı düzenledi.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, teknik direktörlerle yaptığı toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, Türk futbolunun devrime ihtiyacı olduğunu söyledi. "Türkiye Süper Lig'inin teknik direktörleri futbolun çok önemli aktörleri. Bütün amatörlerin olduğu gibi onlar da bu işin en üst düzeyindeler. Teknik alandaki fikirleri çok önemli benim için. Ama aynı zamanda Türk futbolu için de çok önemli olmalı. Türk futbolu hakkında bir karar veriliyorsa onlara da sorulmalı. Biz de ona benzer bir uygulama yaptık."
"25 MAYIS-5 HAZİRAN ARASI TURNUVA"
"Sezon planlamasıyla ilgili bilgi vermek ve fikrini almak için toplantı yapmıştık. Milli Takım'ın 2016 Avrupa Şampiyonası sürecinde bilmeleri gereken tüm bilgileri kendilerine aktardık. Ağustos ayında herhangi bir maç gözükmüyor. Eylül'de şampiyonaya başlıyoruz. Bunun için de uygun olursa Mayıs 25 ile 5 Haziran arasında bir turnuva ya da Avrupa'da birkaç maç yapabilme şansı araştırıyoruz"
"FUTBOLUN HER NOKTASINA GİRİLDİ"
"Ayın 18'inde biten Türkiye ligi, ama 24'üne kadar bir organizasyona izin vermeyen FIFA var. O yüzden ancak böyle bir takvim çıkartabildik. Sağolsun onlar da yardımcı olabileceklerini söylediler. Sonra konu güncel sıkıntılara geldi. Biz de dilekler ve istekler kısmı hazırlamıştık. Futbolun her noktasına girildi. Bunları not aldık. Arkadaşlarımızın fikirleri bizim için çok değerli"
"BİZE DEĞİŞİKLİK YETMEZ, DEVRİM LAZIM"
"Sıkıntıları zorlukları yaşayanlar bizleriz. Arkadaşlar ben ne söylersem söyliyeyim. Yabancı konusunda bir karar alınacaksa teknik adamlara mutlaka sorulmalı. Futbolun çok önemli sorunlarını yaşayan insanlar çözüm fikirlerini ortaya koymalı. Burada konuşulanları yöneticilerle de paylaşacağız. Daha fazla sık ve bir arada olmamız gerekiyor. Bunda hemfikiriz.
Bize değişiklik yetmez, rönesans, devrim lazım. Teşhisten çok öteye gittik tedavi gerekiyor. Hepimiz bunda birleştik. Söylemden ziyade eylem zamanıdır. Bunda da umarım başarılı oluruz. Ülkece hep beraber olmalıyız. Herkesin taşın altına elini sokması gerekir. Bugün 10 yaşındaki bir çocuğa da sorsak sorunlarımızın çoğunu az çok söyler. Eski yeninin düşmanıdır. yeni bir şey kolay değildir ama yeniliklere ve güzelliklere açık olmalıyız."
"FUTBOLCUNUN YERLİSİ YABANCISI OLMAZ"
"Ben söylemlerini değiştiren biri değilim. Benim söylemlerim sizlerin arşivlerinde var. Hem görsel hem yazılı basında. Zaten önemli olan şudur, bu ülkede böyle, bizde böyle, kendi ülkemize göre nasıl bir dengeyse o dengeyi sağlamamız lazım.
Yabancı futbolcu demiyorum. Bunların yabancısı yerlisi olmaz. Ama son karar TFF'nindir. Hep beraber en doğrusunu yapacağız. Yabancı konusundaki kararı hep beraber vermeliyiz. Teknik adamların dışında pek mantıklı gelmiyor bana"
"BAŞKA TÜRLÜ AYAĞA KALDIRAMAYIZ"
"İnsanlara programlarını önceden vermeliyiz. Akademi Ligi ve PTT 1. Lig teknik direktörleriyle de buluşacağım. Esas sorun orada. O mücadeleyi çok vermeliyiz.
Genç oyuncu yetişimi çok önemli. En az Avrupa Şampiyonası'na gitmek kadar önemli olan bu konularda da hızlı hareket etmek istiyoruz. Başka türlü ayağa kaldıramayız. Bunlar hepimizin çocuğu. Yoksa bunları kaybedeceğiz"
"TEKNİK DİREKTÖRLERDEN GÖREVLER İSTEYECEĞİM"
"Bu akşam Slaven Bilic ile yemekte buluşacağız. Teknik direktörlerden isteyeceğim çeşitli görevler olacak sezon içerisinde. Bitmiyor bu toplantımız sadece. Kamplara gelmelerini isteyebiliriz, rakipleri birlikte analiz edebiliriz. Madem milli takım bizim takımımız. Herkes bunu söyleyerek değil, pratikte uygulayabiliriz"(sporx)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...