John Kerry'den Zebari'ye telefon

/ Kaynak: AA
John Kerry'den Zebari'ye telefon

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Irak'taki son gelişmelerle ilgili olarak Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile telefonla görüştü.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın brifinginde, Kerry'nin Iraklı mevkidaşı Zebari ile Irak'taki son gelişmeleri ele alan telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini belirtti. İki bakanın Enbar vilayetindeki durumu ve hükümetin Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı aşiret mensupları ve yerel güçlerle verdiği mücadeleyi görüştüklerini kaydeden Psaki, Kerry'nin IŞİD'i bulundukları bölgeden çıkarmak için yerel halkın desteğinin alınmasının önemini ve Irak hükümetinin yerel yetkilileri güçlendirme çabalarını sürdürmesi yönündeki teşvikini vurguladığını ifade etti. Psaki, ABD'nin Irak'a teknik askeri danışmanlık vermeye devam edeceği yönünde Zebari'ye güvence verdiğini belirten Kerry'nin, askeri operasyonlara, radikal grupları izole etmek için politik ve ekonomik çabaların eşlik etmesi gerektiğini dile getirdiğini kaydetti. Psaki, Zebari'nin de ülkesinin terörizmle mücadelesinde Stratejik Çerçeve Anlaşması altında ABD'nin desteğinden duyduğu memnuniyeti ifade ettiğini kaydetti. İki bakanın Bağdat ile Erbil arasındaki enerji ve gelir paylaşımına yönelik bir anlaşmanın mümkün olan en kısa sürede sonuca ulaştırılmasını da ele aldığını ifade eden Psaki, bakanların, böyle bir anlaşmanın, tüm Irak halkının ülkenin doğal kaynaklarından eşit oranda faydalanacağını dile getirdiklerini bildirdi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...