Gerçek mermi tehdidi

Gerçek mermi tehdidi

GÜNDEM Haberleri

'Tehlikeli bölge' ilan edilen Hamburg'dan sonra Frankfurt da karışınca polis sendikası 'Ateşli silah ve gerçek mermi kullanacak hâle geldik' dedi.

Almanya'da Rote Flora adlı kültür merkezinin kapatılmasıyla 21 Aralık'ta Hamburg'da başlayan gerginlik büyüyor. Cumartesi gününden beri şehrin üç bölgesinde uygulan olağanüstü hâl, bütün şehre yayıldı. Polis Sendikası, gösterilerle birlikte başlayan saldırıların boyutlarının polisi ateşli silah kullanmaya mecbur bırakacak hale geldiğini söyledi. Polisten gelen bu açıklamalara sol gruplar sert tepki gösterdi. Boş bir binaya pankart asan sol gruplar, 'Ateş edin, biz de sizi evlerinizde ziyaret edelim' tehdidiyle cevap verdi. Bu arada Hamburg'daki olaylar Frankfurt'a da sıçradı. Pazartesi gecesi sokağa dökülen gençler, Sosyal Demokrat Partisi'nin (SPD) bürosu önünde toplandı. Yaklaşık 150 kişi, parti bürosunun ve karşısındaki İş Kurumu Dairesinin camlarını kırdı. Eylemin Hamburg'taki olaylarla ilgili olabileceği, gösteriyi sol grupların düzenlemiş olabileceği bildirildi. Öte yandan Hamburg'da bazı semtlerin tehlikeli bölge ilan edilmesinin sebebi olarak gösterilen 28 Aralık'ta karakola yapılan saldırıyla ilgili polis yanlış bilgi verdiğini itiraf etti. Polis Basın Sözcüsü Mirko Streiber, "Saldırıya uğrayan 3 polis, David karakolundan değildi. Araba ile devriye gezerken karakola 200 metre uzaklıkta saldırıya uğradılar" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...