Bangladeş'teki olaylı seçimin kazanını belli oldu

/ Kaynak: AA
Bangladeş'teki olaylı seçimin kazanını belli oldu

DÜNYA Haberleri  / AA

Bangladeş'teki tartışmalı seçimin ardından milletvekilleri yemin ederek yeni döneme başladı

Bangladeş'te muhalefetin boykot ettiği tartışmalı 5 Ocak genel seçimin ardından iktidar partisi Avami Birliği ile diğer partilerden oluşan koalisyonun milletvekilleri yemin ederek yeni görevlerine başladı.Parlamentodaki yemin töreninde 283 milletvekili yemin etti, diğer 7 milletvekilininse neden törende yer almadığı belirtilmedi.Seçimi boykot eden Bangladeş Milliyetçi Partisi ve bir anayasa uzmanı, "ülkede aynı anda iki parlamentonun bulunduğu" gerekçesiyle, iktidar partisinin anayasayı ihlal ettiği uyarısında bulundu.Yemin töreninin yapıldığı oturumu yöneten Meclis Başkanı Şirin Şermin Çovduri, Anayasa'nın kendisine parlamentoyu feshetme yetkisi vermediğini belirterek, hükümetin bu konuda ne yapacağını da bilmediğini kaydetti.Muhalefete göre, iktidar partisinin 9. parlamentoyu henüz feshetmemesi nedeniyle, yeni seçilen milletvekilleri mevcut meclisin görev süresinin dolacağı 24 Ocak'a dek yemin edemezler.Genel seçimi Bangladeş Milliyetçi Partisi liderliğindeki 18 siyasi parti ile diğer partiler boykot etmiş, ülke seçime iktidardaki Avami Birliği ve onu destekleyen 7 parti ile gitmişti.
Seçimin sonunda Avami Birliği mecliste 229, Jatiya Partisi 33, Bangladeş İşçi Partisi 6, Satiya Samajtantrik Dal 5, diğer partiler 3 sandalye kazanırken, meclise 14 de bağımsız aday girdi.
Oy merkezlerine düzenlenen saldırılar yüzünden seçimin iptal edildiği bölgelerde ise oy verme işleminin 16 Ocak'ta yineleneceği belirtildi.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...