Türk dorseler Suriye plakalı çekicilerle çekilecek

Türk dorseler Suriye plakalı çekicilerle çekilecek

GÜNDEM Haberleri

Türkiye'den Suriye'ye geçen TIR'lara ve varillere yönelik yeni uygulama devreye sokuldu.

Türkiye'den Suriye'ye geçen TIR'lara ve varillere yönelik yeni uygulama devreye sokuldu. Edinilen bilgilere göre; yeni uygulama Ekonomi Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan ihracatçılara, Türkiye İhracatçılar Meclisi kanalıyla anlatıldı. Yeni uygulamanın gerekçesi nbsp;"bazı gümrük kapılarında karşılaşılan sorunlar" olarak paylaşılırken, şöyle denildi:
"Bazı gümrük kapılarında yaşanan sorunların bertaraf edilmesi amacıyla, aktarma işlemine konu Türk plakalı TIR araçlarının dorselerinin Suriye plakalı çekicilere takılarak Suriye sınır kapısına götürülerek boşaltma işleminin yapılması ve yükünü boşaltan dorsenin ülkemize geri getirilmesinin uygun olduğu bildirilmiştir."
nbsp;Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ise, varil ve bidon türü eşyaların bazı sınır kapılarından çıkış işlemlerini durdurdu. Türkiye İhracatçılar Meclisi kanalıyla ihracatçıya şu uyarı yapıldı: "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından 3923.30 tarife alt pozisyonundaki 60-65 litrelik varil ve bidon türü eşyanın Cilvegözü, Öncüpınar, Akçakale ve Karkamış kara hudut kapılarından Suriye'ye çıkış işlemlerinin durdurulması yönünde karar alındığı bildirilmiştir."


Oğuzhan ŞAHİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...