AK Parti'nin oy oranını Erdoğan açıkladı

/ Kaynak: AA
AK Parti'nin oy oranını Erdoğan açıkladı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Çamlıca Camii inşaatı incelemesinin ardından konuşan Başbakan Erdoğan, anketlere dayanarak AK Parti'nin son oy oranı hakkında açıklamalarda bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca Camisi inşaatını incelemesinin ardından, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan, "Yüzde 34'le yola çıktık, o zaman 16 aylık bir partiydik. Geldiğimiz nokta yüzde 50. Şu anda da bütün kamuoyu araştırmalarında yine bu çevrede bu olay görünüyor. Bugün yine bir kamuoyu araştırması, gazetelerde gördüm, yine bu çerçevede. Öyle bir durum söz konusu ki; belediye başkan adaylarımızda da isabette bir sıkıntı olmazsa, bu seçimlerden 30 büyükşehirde ve bunun dışında 51 diğer iller olmak üzere, başarılı bir şekilde inşallah çıkacağız" dedi.

Çamlıca Camisi'nin yapımının belirlenen takvim istikametinde devam ettiğini dile getiren Erdoğan, "Geri kalma gibi bir şey söz konusu değil. Tam aksine daha da önde giden bir durumu var. İnşallah fevkalade bir durum olmazsa, 2016 hedeflenmişti. 2016'da inşallah Kadir Gecesi'nde açılmış olacak. Şu anda o hızda devam ediyor" diye konuştu.

Erdoğan, dernek yönetimi, mimarlar, mühendisler ve yüklenici firmanın özveriyle çalıştığını ifade ederek, "Zaten böyle bir eserde özveriye ihtiyacımız var. Niyetler halisane olunca, eser de böyle bir ekibi yakalamış oldu. Camimizin çok amaçlı fonksiyonları var, 3 bin 500 kişilik otoparkından müzesine, atölyelerine varıncaya kadar, sergi alanlarına varıncaya kadar tüm bunlarla beraber Cumhuriyet tarihimizin çok dikkat çeken bir eseri olacak, en önemli eseri olacak" ifadelerini kullandı.

Vatandaşların kendisine sevgi gösterisinde bulunduğunun hatırlatılması üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

"Ben vatandaşlarımı çok seviyorum. Vatandaşlarım da bugüne kadar hiçbir zaman bu sevgimizi karşılıksız bırakmadı. Bildiğiniz gibi yüzde 34'le yola çıktık, o zaman 16 aylık bir partiydik. Geldiğimiz nokta yüzde 50. Şu anda da bütün kamuoyu araştırmalarında yine bu çevrede bu olay görünüyor. Bugün yine bir kamuoyu araştırması gazetelerde gördüm, yine bu çerçevede. Öyle bir durum söz konusu ki; belediye başkan adaylarımızda da isabette bir sıkıntı olmazsa, bu seçimlerden 30 büyükşehirde ve bunun dışında 51 diğer iller olmak üzere başarılı bir şekilde inşallah çıkacağız."

Erdoğan, Çamlıca Camisi'nden çıkışta kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla konuştu ve yaşlı bir kadının elini öptü.

Başbakan Erdoğan'a, oğlu Bilal Erdoğan da eşlik etti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...