11 ülkeden ortak 'Esad ve Suriye' kararı

11 ülkeden ortak 'Esad ve Suriye' kararı

DÜNYA Haberleri

Paris'te toplanan Suriye'nin dostları grubuna üye 11 ülke, Esad ve ailesinin Suriye'nin siyasi geleceğinde yeri olmayacağı konusunda uzlaştı.

Suriye'nin dostları grubu na üye 11 ülkenin Dışişleri Bakanları Paris'te bir araya geldi. 22 Ocak'ta yapılması beklenen Cenevre-2 barış görüşmeleri ve Suriye'deki son durum ele alındığı toplantıda Esad ve ailesinin Suriye'nin siyasi geleceğinde yeri olmayacağı konusunda uzlaşma sağlandı. Suriye Halkının Dostları Çekirdek Grubu'na üye 11 ülkenin Dışişleri Bakanları Paris'te bir araya geldi.

Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun temsil edeceği toplantıda, 22 Ocak'ta yapılması beklenen Cenevre-2 barış görüşmeleri ve Suriye'deki son durum ele alındı. Fransız Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'un ev sahipliğindeki toplantıya, ABD, İngiltere, Almanya, İtalya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Mısır ve Ürdün dışişleri bakanları katılıyor. Toplantıya, Suriye muhalefetini temsilen, Suriye Ulusal Koalisyonu lideri Ahmet Cerbe başkanlığında bir heyet de katıldı.

Toplantıda, Esad ve ailesinin Suriye'nin siyasi geleceğinde yeri olmayacağı konusunda uzlaşma sağlandı.

ADIMLAR ATILMALI
Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, Suriye krizinin sona erdirilmesi için tek yolun siyasi çözüm olduğunu ve 22 Ocak'ta Cenevre'de düzenlenecek barış konferansının bu konuda önemli adımlar atılmasına olarak sağlamasını beklediklerini söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, "Suriyeli muhaliflere yönelik güçlü desteğimizi bugün bir kez daha teyit ettik" dedi.

Suriye'de siyasi geçiş sürecinin gerekliliğine inandıklarını belirten Fabius, Cenevre-2 Konferansı'nın planlandığı zamanda yapılmasını istediklerini söyledi. Cenevre-2 Konferansı'nın bu ülkedeki yeni siyasi geçiş sürecinin başlamasına olanak sağlamasını umut ettiklerini ifade eden Fabius, siyasi çözümden den başka hiçbir çözümün Suriye krizinin sona erdirilmesi için alternatif olamayacağını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...