ABD ve Rusya 'Suriye'de ateşkes' için masada

ABD ve Rusya 'Suriye'de ateşkes' için masada

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de "bölgesel ateşkes" için Rusya ile görüştüklerini söyledi.

Suriye 'de "bölgesel ateşkes" için ABD ve Rusya 'nın görüşmeler yaptığı belirtildi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'de "bölgesel ateşkes" için Rusya ile görüştüklerini söyledi. İkinci Cenevre Konferansı öncesi açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "bölgesel ateşkes"in ilk uygulanacağı yerin Halep olabileceğini belirtti. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la "Suriye'de tutsak değişimi" konusunda da görüşmeler yaptığını belirten ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Suriyeli muhaliflerin ellerindeki tutsakların listesini çıkarmaya hazır olduklarını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Lavrov, bana Esad yönetiminin bazı bölgeleri insani yardıma açabileceklerini söyledi. Esad yönetimi, özellikle başkent Şam yakınlarındaki Guta'yı insanı yardım için açabileceklerini belirtti" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriyeli muhaliflerin, 22 Ocak'ta düzenlenecek İkinci Cenevre Konferansı'na katılacakları yönünde güveninin tam olduğunu da belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...