Metin Feyzioğlu cumhurbaşkanlığına aday olacak mı?

Metin Feyzioğlu cumhurbaşkanlığına aday olacak mı?

GÜNDEM Haberleri

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmeler hakkındaki eleştirilere ilişkin açıklama yaptı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmeler hakkındaki eleştirilere ilişkin, "Dediler ki niçin Başbakana gidiyorsun? Venezuela başbakanına mı gideyim? Niçin Cumhurbaşkanı'na gidiyorsun? Portekiz cumhurbaşkanının çözüm üretebileceğini sanmıyorum. Nasıl güveniyorsun diyorlar. Burada güvenip güvenmeme meselesi yok. Biz kanunen bir öneri götürüyoruz, bu kanuni önerimizi koyuyoruz ortaya. Artısını eksisini tartışıyoruz. Çözüm yolunu açmaya gayret ediyoruz" diye konuştu.

Feyzioğlu, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara Barosu tarafından düzenlenen Kurultay'da demokrasi, hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı gibi konuları konuştuklarını ve organizasyona Türkiye Barolar Birliği olarak destek verdiklerini söyledi.

- Cumhurbaşkanlığı adaylığı
"Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olacak mısınız" sorusu üzerine Feyzioğlu şu yanıtı verdi:
"Bu soru sorulduğunda onur duyuyorum. Ben bir Türk vatandaşıyım. Bununla da övünen biriyim. Türk milleti dediğimde kıpır kıpır oluyor içim. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olarak adım geçtiğinde onur duyarım. Ama hemen arkasından da şunu eklerim, hiç bir teknik direktör takımını şampiyon yapmadan bir başka takıma transfer olacağım hayaliyle şampiyonluğu göğüsleyemez. Şampiyon olamazsa da başka hiç bir takım onu istemez. Benim bulunduğum makamı en iyi şekilde temsil etme, bulunduğum kurumu zirveden zirveye taşımak gibi bir görevim var. Sonrası nasip, kısmet, Allah ne yolar açar, ne kapılar açar, ne kapılar kapar bundan sonrası kaderdir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...