Hollande, Türkiye'ye hangi sevgilisiyle gelecek?

Hollande, Türkiye'ye hangi sevgilisiyle gelecek?

DÜNYA Haberleri

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın 27-28 Ocak'taki Türkiye ziyaretine tek mi eşli mi geleceği veya kendisine kimin eşlik edeceği henüz belli değil.

Hollande, Türkiye'ye hangi sevgilisiyle gelecek?Fransa Cumhurbaşkanı nın "resmi" sevgilisi Valerie Trierweiler'in haberi öğrendikten sonra Paris'te hastaneye kaldırıldığının ortaya çıkmasının ardından şimdi gözler Hollande'ın yarın düzenleyeceği, önceden öngörülmüş basın toplantısına çevrilmiş durumda. Basınla yeni yıl buluşması şeklinde tertiplenen toplantıda büyük ölçüde ekonomik, siyasi ve sosyal sorunların ön plana çıkması bekleniyor. Ancak daha şimdiden tüm Fransız medyası Hollande'ın gizli aşkıyla ilgili sorulardan kaçamayacağını belirtiyor.

Fransız Cumhurbaşkanlığı sarayı Trierweiler'in "aşırı yorgunluk" nedeniyle hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Haber Trierweiler'in danışmanları tarafından da doğrulandı. Fransız medyası ise "gizli aşk" haberinin medyaya yansıdığını öğrendikten sonra Trierweiler'in tansiyonunun aşırı biçimde düştüğünü ve derhal hastaneye kaldırıldığını yazdı. Doktorların, Trierweiler'e en az birkaç günlük dinlenme tedavisi verdiği söyleniyor.

Öte yandan, Hollande'ın Paris'te yeni sevgilisi Julie Gayet ile buluştuğu apartman dairesi de polemik konusu olmaya başladı. Basın, haberin patlak verdiği gün Gayet'nin bir arkadaşının olduğu söylenen dairenin aslında Hollande'a yakın milyarder bir işadamına ait olduğunu yazıyor. nbsp;

Muhalefet partileri de gizli aşkı iç siyaset malzemesi yapma peşinde. Ana muhalefet partisi Halk Hareketi Birliği'nin lideri Jean-François Cope, gizli aşkın "Fransa'nın yurtdışındaki imajı açısından felaket olduğunu" savundu. Gizli aşkın ortaya çıkmasının ardından Hollande'ın önümüzdeki günlerde yurtdışına gerçekleştireceği resmi ziyaretlere kiminle katılacağı da merak konusu olmaya başladı.

TÜRKİYE'YE HANGİ SEVGİLİSİYLE GELECEK?
Hollande'ın 21 Ocak'taki Vatikan gezisine Trierweiler'in katılmayacağı kesinleşmiş durumda. Bir sonraki devlet ziyareti 27-28 Ocak tarihlerinde Türkiye'ye görünüyor. Hollande'ın bu ziyarete tek mi eşli mi geleceği, eşli gelecekse kendisine kimin eşlik edeceği henüz netlik kazanmış değil.

Fransa cumhurbaşkanları için bir "klasik" haline gelen bu son gizli aşk olayının Fransız kamuoyu bünyesinde Hollande'ın imajını nasıl etkileyeceği de bir başka bilmece. Her ne kadar dün sabah yayımlanan bir kamuoyu anketi halkın yüzde 72'sinin konuya "vurdumduymaz" kaldığını gösterse de birçok siyasi yorumcu olayın Hollande açısından "siyasi sonuçları" olacağı görüşünde birleşiyor.

FRANSA BASINI YIKILIYOR!
Hollande'ın 'yasak aşkı' Gayet ile 'arasını yapan' kişinin, çocuklarının annesi olan eski hayat arkadaşı Royal olduğu iddia edildi. Royal'in, First Lady Trieweiler'den nefret ettiği iddiaları bir dönem basını hayli meşgul etmişti.

Haftalık Fransız magazin dergisi Closer tarafından ortaya atılan ve Cumhurbaşkanı François Hollande'ın, oyuncu Julie Gayet ile ilişkisi olduğunu dair iddia , magazin basınının gündemini sarsmaya devam ediyor. Yasak aşk iddiasının ortaya atılması first lady Valerie Trierweiler'i hastanelik ederken, basın Hollande'ın genç oyuncu sevgilisi ile arasını, eski hayat arkadaşı ve dört çocuğunu annesi olan Segolene Royal'in yaptığını ileri sürüyor.

Oyuncu Gayet ile Royal'in arasının oldukça iyi olduğuna dikkati çeken basın, yeni aşkın doğmasında First Lady Trieweiler'den 'nefret eden' eski cumhurbaşkanı adayı Royal'in rolü olduğuna kesin gözüyle bakıyor. Royal'in bir televizyon programında kendisine sorulan imalı soruları açıkça yanıtlamaktan kaçınması da bu iddiaları güçlendiriyor.

Genç oyuncunun babası ünlü cerrah Brice Gayet, Royal'in 2007 yılındaki seçim kampanyasına güçlü bir şekilde destek vermişti. Yine basına göre, oyuncu Julie Gayet'in de o tarihten bu yana Royal ile sık sık birlikte görülmesi, bu iddiaların gerçek olabileceği savını oldukça güçlendiriyor.Cumhurbaşkanlığı Sarayı kaynakları dün basına yaptıkları açıklamada, "aşırı yorgunluğu" gerekçe göstererek, haberin çıktığı cuma gününden bu yana Trierweiler hastanede tedavi gördüğünü kabul etmişti. Dergi, bu haftaki sayısında, "François Hollande ve Julie Gayet-Cumhurbaşkanın gizli aşkı" başlığını atarak, 59 yaşındaki Hollande'la Gayet arasındaki gönül ilişkisiyle ilgili 7 sayfalık bir haber yayımlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...