Hamburg'taki direnişe "Tehlikeli bölge" tedbiri

/ Kaynak: AA
Hamburg'taki direnişe "Tehlikeli bölge" tedbiri

DÜNYA Haberleri  / AA

Hamburg Belediye Başkanı Olaf Scholz polis kontrollerini savundu.

Hamburg Belediye Başkanı Olaf Scholz polis kontrollerini savunarak, "Tabii polis varlığı arttırıldı. Sonuçta Davidwache Karakoluna saldırılıp, bir polis ağır yaralanmıştı" dedi. "Süddeutsche Zeitung" gazetesine röportaj veren Scholz, 4 Ocak'tan beri Hamburg'un bazı semtlerini kontrol eden polisin girişiminin sert tepkilere neden olmasıyla ilgili, "Uygulama kendini kanıtladı ve kanıtlamaya devam edecek" dedi. Scholz, Hamburg'daki polis kontrolleriyle ilgili, "Tabii polis varlığı arttırıldı. Sonuçta Davidwache Karakoluna saldırılıp, bir polis ağır yaralanmıştı. Üzerinde tehlikeli objeler taşıyan kişiler de var" dedi.
"Tehlikeli bölge" ilanının süresiyle ilişkin, "Polis her gün durumu yeniden değerlendiriyor" ifadesini kullanan Scholz, bu önlemin uzun süre için ön görülmediğini belirtti. Scholz, "Zaten uygulamalar azaltıldı, bu da işe yaradığını işaret ediyor. Kuş tüyü yastıkları birbirlerine vurup, tüyleri etrafa saçarak protesto yapılması komik ve gerilimin azalmasını gösteriyor. Böyle kalmaya devam ederse polis tehlikeli bölgeyi kaldırabilir" ifadesini kullandı. Hamburg kentinde 21 Aralık'ta "Rote Flora" adlı kültür merkezi binasının kapatılmasına karşı çıkan sol gruplara polis müdahale etmiş, olayda 120 polis ve 500'e yakın gösterici yaralanmıştı. Devam eden olaylar nedeniyle Hamburg'da, 4 Ocak 2014 itibarıyla Altona, Sankt Pauli ve Sternschanze ilçelerinin bazı semtleri "tehlikeli bölge" ilan edilmiş ve buralarda yoğun güvenlik önlemi alınmıştı
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...