Arsenal liderliği geri aldı

Arsenal liderliği geri aldı

SPOR Haberleri

Maç eksiği nedeniyle zirvedeki yerini Manchester City'ye kaptıran Arsenal, deplasmanda Aston Villa'yı 2-1 mağlup ederek liderlik koltuğunu geri aldı

Arsenal maça oldukça etkili başladı. Henüz 5. dakikada Sagna'nın sağdan ortasında ön direkte Giroud şutunu çekti. Top yan ağlarda kaldı. 14. dakikada ise bu kez Gnarby'nin şutunda top savunmadan döndü. 22. dakikada Villa atağında Delph'in ortasına Karim El Ahmadi vurdu. Top yandan auta çıktı.Maçın 34. dakikasında Arsenal'in sol kanattan atağında Monreal'in pasını alan Wilshere, yay üzerinden köşeye düzgün vurdu takımını öne geçirdi 0-1. Bu golden saniyeler sonra da Wilshere'in pasında bu kez Giroud şutunu çekti ve topu ağlara gönderdi 0-2. 45. dakikada Karim El Ahmadi'nin uzaklardan şutunu savunma engelledi ve ilk yarı Arsenal üstünlüğüyle tamamlandı 0-2.İkinci yarıda Aston Villa daha baskılı oynadı. 49. dakikada Leandro Bacuna'nın şutunu kaleci kurtardı. 54'te yine şansını deneyen Leandro Bacuna, bu kez de savunmaya takıldı. 72. dakikada Arsenal'de sol çaprazdan ceza sahasına giren Wilshere topu Giroud'ya çıkardı. Giroud ceza sahası çizgisi üzerinden plase vurdu. Top çok az farkla auta çıktı. Maçın 76. dakikasında sağ kanattan yapılan ortayı arka direkte tamamlayan Benteke farkı bire indirdi 1-2. 89. dakikada Weimann'ın ortasında Benteke kafayı vurdu. Top kalecinin kucağında kaldı. Kalan sürede gol sesi çıkmadı ve Arsenal 2-1 kazandı.Bu sonucun ardından Arsenal 48 puana ulaşırken Aston Villa 23 puanda kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...