KCK davasında 1 kişi tahliye edildi

/ Kaynak: AA
KCK davasında 1 kişi tahliye edildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Mahkeme, bir kısım avukatların reddi hakim talebini redderek, 1 sanığın tahliyesine karar verdi.

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin aralarında gazetecilerin de bulunduğu 19'u tutuklu 46 sanığın yargılandığı davada mahkeme, bir kısım avukatların reddi hakim talebini redderek, 1 sanığın tahliyesine karar verdi.
İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmada, taleplerle ilgili karar açıklandı. nbsp;Mahkeme heyeti, mahkemenin anayasa ve yasalardan aldığı yetkiye dayanarak yasal mevzuat çerçevesinde işleyişini sürdürdüğünün açık olduğunu, mahkemenin olgu ve somut deliller üzerinden yargılama yaptığını, mevcut dava ile ilgili olmayan soyut yorumlara dayanılarak yargılamanın seyrinin belirlenemeyeceğini, somut hiçbir ret sebebinin ve delilin gösterilmemesi, ret isteğinin açıkça duruşmayı uzatmak amacıyla yapıldığının anlaşıldığını, ayrıca tarafsızlıklarını şüpheye düşürecek herhangi bir sebebin bulunmaması nedeniyle, reddi hakim taleplerinin reddine karar verdi.
Haklarında yakalama kararı çıkarılan 2 sanığın yakalanmalarının beklenmesine hükmeden mahkeme heyeti, 2-6 Aralık 2013 arasında yapılan duruşmalarda delillere karşı beyanda bulunmaları için süre verilen sanıklara eksik kalan hususlara karşı beyanda bulunmaları için yeniden süre verilmesini kararlaştırdı. nbsp;Mahkeme heyeti tutuklu sanık Nahide Ermiş'in tahliyesine karar vererek, diğer 18 sanığın tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. nbsp;Duruşma, 3 Mart'a ertelendi.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...