Mağdur iş adamından HSYK'ya şikayet

Mağdur iş adamından HSYK'ya şikayet

GÜNDEM Haberleri

Muammer Akkaş ve Hakim Süleyman Karaçöl hakkında "görevlerinin gereklerine aykırı hareket ettikleri" gerekçesi ile HSYK'ya şikayette bulunuldu.

17 Aralık operasyonun 2'nci dalgasında gözaltına alınmak istenilen iş adamı Mustafa Latif Topbaş mal varlıklarının üzerindeki tedbirin kaldırılmasının ardından, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş ve Hakim Süleyman Karaçöl hakkında "görevlerinin gereklerine aykırı hareket ettikleri" gerekçesi ile HSYK'ya şikayette bulundu. Olayın mağdurlarından iş adamı Mustafa Latif Topbaş, şikayet dilekçesinde verilen karar ile adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini öne sürdü. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tedbir kararını kaldıktan sonra yaptığı açıklamada, "Kararı veren nöbetçi hakimin 5 bin sayfalık fezlekeyi ve 32 klasörlük dosyayı okumadığını ve içi evrak dolu çuvallarının mühürlerinin bozulmadığını" belirttiği kararı da şikayet dosyalarına bırakan mağdur iş adamı Topbaş, şikayet dilekçesinde İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş ve hakim Süleyman Karaçöl'ün, görevlerinin gereklerine aykırı hareket ettiği vurgulayarak, 'gerekli cezai ve disiplin soruşturması ve akabinde kovuşturma' talebinde bulundu. Dilekçede, "Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile güvence altına alınmış temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edildiği ve savcı Muammer Akkaş'ın gizli olarak 2 yıldır soruşturmayı yürüttüğü, daha sonra nöbetçi hakimlikten talepte bulunduğu, hakim Süleyman Karaçöl'ün de 'hiçbir gerekçe ihtiva etmeyen' kararla 'tüm mal varlıklarına el koyma' tedbiri aldığı kaydedildi.

Dilekçede ayrıca "Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş adli tarihte eşine rastlanmamış bir şekilde adliye binası önünde kendisi tarafından kaleme alınmış bildirileri basın mensuplarına yine bizzat kendi eliyle dağıtmıştır. Akkaş nbsp;"Cumhuriyet Başsavcılığı teşkilatının bir bütün olduğu" yönündeki yerleşik uygulama ve teamül ile çelişir tarzda, soruşturmayı Başsavcılık makamından gizli olarak başlatıp yürütmüştür. Akkaş talep edilmesine rağmen dosyayı Başsavcıya göndermediğini ve 'alelacele' bir hareketle hakim Karaçöl'ün görevli olduğu makamdan, soruşturma evrakında şüpheli sıfatı verilmiş kişilerin fiili gözaltı ve yakalama işlemlerinin icrası için müzekkereler göndermiştir" ifadelerine yer verildi.

Mağdur iş adamından HSYK'ya şikayet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...