Barış Koşusu, Kuşadası'ndan başladı

/ Kaynak: AA
Barış Koşusu, Kuşadası'ndan başladı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dünyanın çeşitli ülkelerinden, farklı kültür ve dinlere mensup insanları buluturan Sri Chinmoy Oneness-Home Barış Koşusu bu yıl Kuşadası'ndan başladı

Dünyanın çeşitli ülkelerinden, farklı kültür ve dinlere mensup insanları bir araya getiren Sri Chinmoy Oneness-Home Peace Run/Barış Koşusu bu yıl Kuşadası'ndan start aldı. Sri Chinmoy tarafından ilki 1987 yılında New York'ta gerçekleştirilen Barış Koşusu, her yıl 140 farklı ülke barış gönüllüleri tarafından sürdürülüyor. Dünya barışı için bir araya gelen gönüllüler bu yıl ilk barış mesajlarını Kuşadası'ndan verdi. Kuşadası İsmail Cem Meydanında bir araya gelen 50 ülkeden 100 barış gönüllüsü ellerindeki meşale ile Kuşadası sahil şeridinde Barış Koşusunu gerçekleştirdi. Koşu sonunda gönüllüler barış şarkıları seslendirdi. Grubun sözcüsü Salil Wilson bu yıl Kuşadası'ndan sonra 100 farklı ülkede barış mesajları vereceklerini belirterek "Bu güzel havada senenin ilk barış mesajını Kuşadası'ndan verdik. Kuşadası gerçekten çok güzel bir ilçe ve burada çok güzel karşılandık. Mesajı buradan vermekten son derece mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Barış koşularımız buradan sonra 100 farklı ülkede devam edecek ve eylül ayından tekrar Kuşadası'nda barış için bulunacağız" dedi. Barış Koşusunun mesajının oldukça basit olduğuna işaret eden Wilson "Birlikte barış ve uyum içinde koşabilirsek, birlikte barış ve dostluk içinde de yaşayabiliriz. Her birimiz dünyayı değiştirebiliriz ,diğerlerine canlı bir örnek sunarak ve sembolik olarak ilk adımı atarak bu ruhla meşaleyle koşabilir, birkaç mil meşaleyi taşıyabilir veya sadece meşaleyi elimize alıp öylece geçebiliriz. Büyük Türk lideri Atatürk'ün sözleri kadar güzel bir şey yok; Yurtta sulh, cihanda sulh" diye konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...