Yazıcıoğlu'nun ailesi Ersoy'un iddiaları için savcılığa başvurdu

Yazıcıoğlu'nun ailesi Ersoy'un iddiaları için savcılığa başvurdu

GÜNDEM Haberleri

Ergenekon sanığı Erkut Ersoy, tutuklanmadan önce kendisine Yazıcıoğlu'nun da yer aldığı suikast listesi verildiğini öne sürmüştü

Ergenekon davasında 15 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırılan Erkut Ersoy'un açıklamaları üzerine merhum BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesinin avukatları Malatya Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak Ersoy'un ifadesinin alınmasını istedi. Erkut Ersoy gazetemizde geçtiğimiz cuma günü yer alan açıklamalarında Muhsin Yazıcıoğlu'nun şüpheli ölümü ve 2007 yılında suikasta kurban giden Gazeteci Hrant Dink'e dair çarpıcı ifşaatlarda bulunmuştu. Tutuklanmadan önce kendisine bir liste gönderildiğini iddia eden Ersoy şunları söylemişti: "Bana gönderdikleri mesajlarda operasyon yapılacağını söylediler. Gönderdikleri listeyi inceledim. Muhsin Yazıcıoğlu, Hrant Dink ve birkaç kişi daha vardı. Alevi kanaat önderlerinden bazı insanlar vardı. Yahudi ve Hristiyan din mensupları listedeydi. Adalet ve Kalkınma Partisinden de isimler vardı. Kalabalık bir liste, çoğunu tanımıyorum zaten. Beni bir operasyonda kullanmak üzere rezerve ediyorlardı ve devamlı takip ediyorlardı. İstihbaratçı geçmişim vardı. Her yere sızabilirdim. Belki de bundan faydalanmak istediler." Muhsin Yazıcıoğlu'nun şüpheli ölümüne dair soruşturma 4 yıldır sürüyor ancak şu ana kadar henüz iddianame hazırlanamadı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talimatıyla inceleme yapan Devlet Denetleme Kurulu'nun hazırladığı raporda helikopter kazasının suikast olabileceğine dair çok önemli bulgu ve belgeler ortaya çıkmıştı.
Melik Duvaklı/TÜRKİYE GAZETESİ


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...