Sınırda sivillere katliam korkusu

Sınırda sivillere katliam korkusu

DÜNYA Haberleri

Halep'in Türkiye sınırındaki Carablus kentini ele geçiren IŞİD, yüzlerce sivili tutukladı.

Uzun süreden bu yana Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolünde bulunan Halep'in Carablus ilçesi ile sınır kapısını El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları ele geçirdi. Gaziantep'in Karkamış ilçesinin karşısında bulunan kentte yaklaşık 3 haftadır şiddetli çatışmalar yaşanıyordu. IŞİD'den kaçan Özgür Suriye Ordusu'na mensup 35 muhalif ise, Türkiye'ye sığındı. Muhaliflerin yanlarında getirdiği silah ve mühimmata sınır kapısında güvenlik güçleri el koydu. Kamplara yerleştirilen savaşçıları kovalayan IŞİD militanları, Karkamış'ta silahların kendilerine verilmesini istedi ancak Türk güvenlik güçleri, bunu kabul etmedi. Türkiye tarafında bunlar yaşanırken Carablus'u katliam korkusu sardı. IŞİD, İslami Cephe'ye yardım ettikleri iddiasıyla kentteki yüzlerce sivili tutukladı. İlçe merkezi ve çevresinde çok sayıda cesedin olduğunu ifade eden yerel kaynaklar, IŞİD'in halkın cesetleri gömmesine izin vermediğini kaydetti. İlçedeki, çoğunluğunu Türkmen kadın ve çocukların oluşturduğu 7 sığınmacı kampına, Türkiye'den günlük ekmek ve diğer temel gıda malzemeleri gönderiliyor. nbsp;MUHALİFLER?CENEVRE YOLUNDA
Bu arada Suriye Ulusal Konseyi'nin İstanbul'daki toplantısında yapılan oylamadan, 22 Ocak tarihinde İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılacak Cenevre 2 Toplantısına katılma kararı çıktı. Yapılan oylamada 58 evet, 14 hayır, 2 de çekimser oy çıktı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...