Avrupa'da sel felaketi: 4 ölü

Avrupa'da sel felaketi: 4 ölü

DÜNYA Haberleri

Türkiye tarihinin en kurak kış dönemlerinden birini geçirirken Avrupa sel ile mücadele ediyor. Fransa ve İtalya'da yaşanan sel felaketlerinde 4 kişi öldü.

İtalya'nın kuzeyinde etkili olan aşırı yağış sele yol açtı. Cenova ve Modena kentlerinde 2 kişi kayboldu.
Cenova kenti ve çevresindeki bazı yerleşim yerlerinde toprak kaymaları meydana geldi. Emilia-Romagna bölgesinden geçen Sacchia Nehri taştı. Modena ve Cenova'da onlarca ev ve işyeri sular altında kaldı. Sel nedeni ile yüzlerce kişi tahliye edilirken, kaybolan 2 kişinin aranmasına devam ediliyor. (DHA)


Fransa'nın güneyinde sel: 2 ölü
Fransa'nın güneydoğusunda aşırı yağışların neden olduğu sellerde iki kişi hayatını kaybetti.
Ülkenin Le Var bölgesinde, hafta sonundan beri etkili olan aşırı yağışların yol açtığı sele kapılan iki kişinin öldüğü, bir kişinin kaybolduğu bildirildi. Başbakan Jean-Marc Ayrault ve İçişleri Bakanı Manuel Valls'in bugün ziyaret edeceği bölgede alarm seviyesinin turuncu olduğu kaydedildi. Bölgede 4400 haneye elektrik verilemediği belirtildi. Yağışların bugün de sürmesi bekleniyor. (AA)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...