Selçuk İnan: "Eğer Avrupa'ya gitmezsem futbolu..."

Selçuk İnan: "Eğer Avrupa'ya gitmezsem futbolu..."

SPOR Haberleri

Galatasaraylı Selçuk İnan, Mancini'nin sistemi, yeni transferler, Chelsea maçları, şampiyonluk iddiaları ve kendi geleceği hakkında açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Futbol Takımı'nın milli oyuncusu ve kaptanlarından Selçuk İnan, devre arası kamp döneminin teknik direktör Roberto Mancini'nin sistemini adapte etmesi açısından faydalı geçtiğini söyledi. Bir televizyon kanalına nbsp;açıklamalarda bulunan Selçuk İnan, Mancini'nin sezon başladıktan sonra görev geldiğini hatırlatarak, "Kendi sistemini, oyun anlayışını adapte etmesi kolay değil. İlk defa bu kampta uzun süreyle istediği şekilde çalışabildik. Hocamız takım savunmasına çok önem veriyor. Birçok sistemde oynatıyor. Takım olarak savunma yapmamız üzerinde katı bir şekilde duruyor" dedi.

Mancini'nin takımı hücum oynatma konusunda da istekli olduğunun altını çizen Selçuk İnan, "Ama topu kaybettiğimizde hepimizin topun arkasına geçmemizi istiyor. Ofansif anlamda değişen bir şey yok, sadece savunmada da biraz daha etkili olmamızı bekliyor" ifadelerini kullandı.

- "Yeni transfer olan genç isimler büyük şans yakaladılar"
Selçuk İnan, Galatasaray'ın ara transfer döneminde kadrosuna kattığı genç isimlere değinerek, bu oyuncuların önemli bir şans yakaladıklarını vurguladı.

"Hepsi genç yaşta Galatasaray'a geldiler ve yetenekli futbolcular" diyen Selçuk, "Çok büyük şans yakaladılar. Eğer bu şansı iyi değerlendirebilirlerse, bu kadar tecrübeli oyuncuyla beraber gelişim kaydedebilirlerse, çok daha büyük yerlerde olabilirler. Artık top onlarda. Kendi gelişimlerini sağlayıp, düzgün çalışıp, Galatasaray'da başarı ve Avrupa hayallerine ulaşabilirler" şeklinde konuştu.

- "Eğer 19-20 yaşında Galatasaray'da olabilseydim..."
Sarı-kırmızılı takımın genç transferlerine tavsiyelerde bulunan Selçuk İnan, kendisinin de daha genç yaşlarda bu formayı giymiş olmayı tercih edeceğini aktardı.

Eğer 19-20 yaşlarında Galatasaray'da olması halinde, daha farklı yerlere gelebileceğine inandığını dile getiren Selçuk, şunları söyledi:
"Kararlarımı hep kendim aldım ve pişman değilim. Altı yıldır istikrarlı bir şekilde büyük takımlarda oynuyorum. Bu da önemli bir şey benim için ama 2-3 sene önce büyük bir takıma gelseydim daha farklı bir yerde olabilirdim. Benim hedefimde de Avrupa'da büyük bir kulüpte oynamak vardı ve yine var. İnşallah Avrupa'da başarılı olduktan sonra zamanı gelirse, şartlar olursa, Avrupa'ya gitmek isterim. Bir taraftan Avrupa hayalimden vazgeçip, Galatasaray'da futbolu bırakmayı da düşünüyorum. Bu benim için çok önemli bir şey. Galatasaray ile adımın sürekli anılması, futbolu bıraktıktan sonra Galatasaray'ın içinde olmak benim için çok önemli. Avrupa hayalim çocuk yaşlarımda çok yüksekti ve mutlaka gidip oynamak istiyordum ama Galatasaray'da yakaladıklarım sonrası, 'mutlaka Avrupa'da oynamalıyım' diyemiyorum. Avrupa'ya gitmezsem eğer futbolu Galatasaray'da bırakmak istiyorum. Hatta futbolu bıraktıktan sonra da Galatasaray'da yapacak işlerimin olduğunu düşünüyorum. İnşallah bu dileklerim gerçekleşir."

- "Chelsea karşısında çeyrek final görebiliriz"
Selçuk İnan, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turunda Chelsea ile çok zorlu maçlar yapacaklarını kaydederek, çeyrek finale çıkabileceklerini dile getirdi.

Chelsea'nin gücüne dikkati çeken sarı-kırmızılı futbolcu, "Temennimiz çeyrek final. Çok zorlu bir eşleşme. Son zamanlarda inanılmaz bir form grafikleri var ve dünyanın en iyi teknik direktörlerinden biri başlarında. İşimiz kolay değil ve biz bunun farkındayız. Açıkçası ikinci tura çıktıktan sonra da kolay rakip yok. Biz de büyük takımız. Yeteri kadar konsantre olursak, inanırsak, geçen sezonki başarıyı tekrarlayabiliriz. Kadromuzda önemli isimler var. Herkes ona göre mücadele verirse, çeyrek finali görürüz" değerlendirmesinde bulundu.

Takım arkadaşı Didier Drogba'nın Chelsea'de efsaneleşmiş bir isim olduğunu hatırlatan Selçuk, "Chelesa maçı için Drogba çok heyecanlı. Çok zor karşılaşma olacağını söylüyor ama nasıl kazanabileceğimizi de anlatıyor. Aramızda bunu sürekli konuşuyoruz. Onun için özel bir an olacak. İlk dakikalarda zorlanacağını düşünüyorum. Bizim için önemli bir oyuncu ve ondan ümitliyiz. Kazanma şifrelerini aramızda konuşuyoruz" ifadelerini kullandı.

- "8 puanlık fark nasıl açıldıysa, öyle kapanır"
Sarı-kırmızılı futbolcu, ligde Fenerbahçe ile aralarında oluşan 8 puanlık farkın kapanabileceğine inandıklarını dile getirdi.

Selçuk İnan, şunları kaydetti:
"Sekiz puan fark nasıl açıldıysa öyle kapanır. nbsp; İyi bir seri yakalamamız gerekiyor. Fenerbahçe güçlü bir takım ve diğer takımlar da yarıştan kopmadı. Bu farkı kapatabilmek için her şeyimizi ortaya koyacağız. Çünkü kaybedecek bir şeyimiz kalmadı. Ben fikstür avantajına inanmıyorum. Sadece derbilerin içeride oynanması avantajdır. Ligin sonunda 8 puanlık farkı kapatıp şampiyon olacağımıza inanıyorum. Herkes 4. yıldızı çok istiyor. Tarihe geçmek kolay değildir Galatasaray'da ve bunu başarırsak tarihe geçeriz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...