Ürdün'den Suriye'nin Amman Büyükelçisi'ne uyarı

/ Kaynak: AA
Ürdün'den Suriye'nin Amman Büyükelçisi'ne uyarı

DÜNYA Haberleri  / AA

Ürdün Dışişleri Bakanlığı'nın Suriye'nin Amman Büyükelçisi Behçet Süleyman'a ülkenin içişlerine karışmaması uyarısında bulunduğu bildirildi.

Ürdün hükümetinden bir kaynaktan alınan bilgiye göre, Büyükelçi Süleyman'ın Ürdün Milletvekili Abdullah Ubeydat hakkında "meçhul", "siyonist" ve "vahhabi" gibi nitelendirmelerde bulunduğu sert açıklamanın ardından, Dışişleri Bakanlığı bir mektup yazarak Süleyman'dan ülkenin içişlerine karışmamasını istedi. Kaynak mektupta, Büyükelçi Süleyman'a, diplomasinin protokol sınırlarını aşarak milletvekiline yönelik saldırı içeren açıklamalarda bulunmaması uyarısında bulunulduğunu kaydetti. Ubeydat'ın Meclis'te yaptığı konuşmasında Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in ömrünün kısa olduğunu söylemesi üzerine Büyükelçi Süleyman, bir açıklama yaparak, Ubeydat'ı "meçhul", "siyonist" ve "vahhabi" olarak nitelemişti. Süleyman'ın, Ubeydat hakkındaki açıklaması Ürdün milletvekilleri ve Ubeydat'ın tabi olduğu aşiret tarafından öfkeyle karşılanmış ve bir bildiri yayınlanarak Süleyman'ın ülkeden kovulması talep edilmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...