14'ünde idam edilmişti, ailesi adalet arıyor

14'ünde idam edilmişti, ailesi adalet arıyor

DÜNYA Haberleri

ABD'de 1944 yılında 14 yaşında idam edilen Stinney'in ailesi, 70 yıl sonra yeniden adil bir yargılama için mahkemeye başvurdu.

ABD'de 1944 yılında 14 yaşında idam edilen George Junius Stinney Jr.'in ailesi, 70 yıl sonra yeniden adalet arayışına başladı. ABD'nin Güney Carolina eyaletinde, 7 ve 11 yaşındaki 2 küçük kız çocuğunu öldürmekle suçlanıp yeterli savunma yapmasına izin verilmeden 1944 yılında öldürme olayından 3 ay sonra apar topar elektrikli sandalyeyle idam edilen 14 yaşındaki Stinney'in ailesi, idamdan 70 yıl sonra yeniden adil bir yargılama yapılması için mahkemeye başvurdu.
1800'lü yıllardan sonra "en genç" yaşta idam edilen George Stinney'ın adını temize çıkarmak amacıyla, mahkemeye gelen Stinney'nin yakınları, ''Onu geri getirmek mümkün olmayabilir ama o masumdu, adını temize çıkarmak istiyoruz'' açıklamasında bulundu.
Stinney'in kız kardeşi 79 yaşındaki Katherine Stinney Robinson, yeni bir adil yargılama yapılıp yapılmamasına karar verilmesi için Sumter'de mahkemeye ifade verdi. George Stinney'in diğer kız kardeşi Amie Ruffner ise ''Polis suçlanacak birini arıyordu ve benim kardeşimi kullandı. İki küçük kızın öldürüldüğü sırada Stinney'le birlikteydim'' dedi.
Savunma avukatı Matt Burgess ise yapılacak adil yargılamayla ilgili açıklamasında, ''70 yıl önce yapılan bir yanlışı düzeltmek ve fark oluşturmak için bir fırsat olduğunu düşünüyoruz'' ifadesini kullandı.
Öte yandan, duruşmaya katılanların çoğunun bugün bulunmaması ve polisin ifadesinde yer verilen ''Stinney'in itirafı'' dahil mahkeme kayıtlarının çoğunun kaybolmuş olması, mahkemenin, adil yargılama davasının açılmasına karar vermesi halinde, davanın görülmesini zorlaştıracak nedenler arasında yer alıyor.
1944 yılındaki trajik katliamdan 3 ay sonra görülen ve 3 saat süren mahkemede, polis, hiç bir delil ve şahit olmadan, Stinney'in suçunu itiraf ettiğini ifade etmiş, beyaz Amerikalılardan oluşan jüri de 10 dakika içinde verdiği kararla, Stinney'i, Betty Binnicker ve Mary Emma Thames adlı çocukları öldürmekten suçlu bulmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...