Rekorların adamı Messi

Rekorların adamı Messi

SPOR Haberleri

Barcelona'nın dünya yıldızı Lionel Messi genç yaşında rağmen kariyeriyle göz dolduruyor

Barcelona'nın "gol makinasi", genç yaşına rağmen 6 lig, 3 UEFA Şampiyonlar Ligi, 2 UEFA Süper Kupası, 2 İspanya Kral Kupası ve 2 FIFA Dünya Kulüpler Kupası şampiyonluğu yaşamayı başardı.


Katalan temsilcisinde henüz 24 yaşındayken kulüp tarihinin en çok gol atan oyuncusu unvanını kazanan Messi, La Liga'da 200 gole 25 yaşında ulaşan tek futbolcu konumunda. Avrupa Altın Ayakkabı Ödülü'nü 3 kez kazanan tek futbolcu Messi, Barcelona formasıyla 399 karşılaşmada 331 kez fileleri havalandırmayı başardı. Messi, 2012 yılında Barcelona ve Arjantin Milli Takımı ile toplamda 91 gole imza atarak Alman oyuncu Gerd Müller'in 1972'deki bir sezonda 85 gollük rekorunu da kırmıştı.


Arjantinli oyuncu bu sezon üst üste yaşadığı sakatlıklar nedeniyle bu sezon sadece 20 maçta forma giyebilirken, bu karşılaşmalarda 18 gol atabildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...