Ukrayna'dan dehşet görüntüleri, Kiev'in merkezi ateşe verildi

Ukrayna'dan dehşet görüntüleri, Kiev'in merkezi ateşe verildi

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de olaylar sürüyor. Meydanlarda lastiklerin ateşe verilmesiyle dün akşamdan bu yana Kiev semalarını kara bulutlar kapladı.

Olayların tırmandığı Ukrayna'nın başkenti Kiev'in en kilit noktalarından olan ve Bağımsızlık Meydanı'nın giriş kapısı niteliğindeki Avrupa Meydanı gece tamamen eylemcilerin kontrolüne geçti. Avrupa Meydanı'na çıkan yollarda yaklaşık üç metre yüksekliğinde barikatlar kuran eylemciler araç trafiğini de kontrol ediyor. Kontrollü geçişi sağlayan eylemciler bir taraftan da halktan gelen yardımların organizasyonunu yönlendiriyor. Avrupa Meydanı'nın ele geçirilmesiyle birlikte ateş hattına kolluk kuvvetleriyle çatışan eylemciler de arkalarını emniyete almış oldu. Ateş hattında ise devlet kurumlarına zorla girmek isteyen radikal Sağ Sektör ile kolluk kuvvetleri arasında gece boyunca çatışmalar aralıksız sürdü. Yaralanan eylemcilere ilk müdahale olay yerindeki gönüllü tıp fakültesi öğrencileri tarafından yapılıyor. Ağır yaralı eylemciler ise hazır bekleyen ambulanslarla hastanelere sevk ediliyor.

Ukrayna'dan dehşet görüntüleri, Kiev'in merkezi ateşe verildi

Hükümetin Ukrayna Parlamentosu'nda 16 Ocak'ta kabul ettiği ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in onayladığı torba yasa toplumda büyük tepkiye yol açtı. Yasa ile birlikte sivil toplum kuruluşları, basın yayın organları, internet, kiliseler, radikal guruplar, eylem ve gösteri kanunlarında köklü değişiklikler yapıldı. Sayıları bini aşan yüzleri maskeli ve kasklı radikal Sağ Sektör (Pravıy Sektör) adlı grup, hükümet ve cumhurbaşkanın istifasını istiyor. Bu arada, Bağımsızlık Meydanı'nda eylemlerini sürdüren muhalefet partileri, hükümet binaları çevresindeki şiddet içeren eylemleri üstlenmiyor. Ülkede, Euro Meydan protestoları, ilk olarak Ukrayna hükümetinin 21 Kasım 2013'te Avrupa Birliği ile ortaklık anlaşmasını askıya aldığı açıklamasının akabinde başlamıştı.



(AA, CHA)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...