Mısır Sağlık Bakanlığı: Ölü sayısı 12

/ Kaynak: AA
Mısır Sağlık Bakanlığı: Ölü sayısı 12

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır Sağlık Bakanlığı, düzenlenen darbe karşıtı gösterilerde 12 kişinin hayatını kaybettiğini, görgü tanıkları ise ölü sayısının 23'e ulaştığını bildirdi

nbsp;Bakanlık kaynakları, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi'nin çağrısıyla düzenlenen gösterilere, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu cuma akşamı saat 19.00'a kadar 12 kişinin öldüğünü kaydetti. Sağlık kaynakları ve görgü tanıkları ise cuma saat 23.30'a kadar Ben Suveyf, Minya, Feyyum, İskenderiye, Dimyat, İsmailiyye, Giza, Nil Deltası,Helvan ve El-Buhayra kentlerinde çıkan çatışmalarda 23 kişinin hayatını kaybettiğini, 59 kişinin yaralandığını ileri sürdü. Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığından AA muhabirine yapılan açıklamada, cuma günü başlayan çatışmalarda ilk ölüm haberinin Ben Suveyf kentinden geldiği, 70 yaşındaki gösterici Abdulrahman Ahmed Abdel'in ilk açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği, bununla birlikte aynı kentte 4 kişinin daha öldüğü belirtildi. Öte yandan, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketinden, bugün başkent Kahire'de 35 cami ve 19 noktada, Giza'da 12 noktada ve ayrıca 24 kentte 25 Ocak devriminin kutlamalarının yapılacağı açıklandı. Darbe karşıtı ittifak, Hüsnü Mübarek rejimini sona erdiren 25 Ocak devriminin 3. yıl dönümü münasebetiyle cumartesi gününden başlayacak ve 18 gün devam edecek gösteriler düzenlenmesi çağrısında bulunmuştu.
Mübarek, 18 gün devam eden gösterilerin ardından 11 Şubat 2011'de görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...