Bu teklif Ukrayna'da sokakları boşaltacak

Bu teklif Ukrayna'da sokakları boşaltacak

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'da istifası istenen Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç, gergin olan sokakların boşaltılması için muhalif liderlere hükümete dahil olma teklifi yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç ile muhalefet liderleri arasında üç saat süren görüşmeler sona erdi. Devlet Başkanlığı İdaresi tarafından yapılan açıklamada, Yanukoviç'in, muhalefetteki Batkivşçina (Vatan) Partisi lideri Arseny Yatsenyuk'a başbakanlık, UDAR (Darbe) Partisi lideri Vitaliy Kliçko'ya ise insan haklarından sorumlu başbakan yardımcılığı görevi önerdiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca, Yanukoviç'in, 16 Ocak'ta kabul edilen yasal düzenlemelerde değişiklik yapılmasını ve tutukluların serbest bırakılmasını kabul ettiği, Kiev'de olayların yaşandığı bölgelerin hem güvenlik güçleri hem de eylemciler tarafından boşaltılması konusunda anlaşmaya varıldığı bildirildi.

Devlet Başkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada ise Devlet Başkanı Viktor Yanukoviç'in, ölümler ve yaralanmalardan duyduğu üzüntü yinelendi.

Yanukoviç ile muhalefet liderleri üç gündür görüşmeler gerçekleştiriyordu.

SOKAKLAR GERGİN
Öte yandan sokaklardaki gerginlik sürüyor. Başkent Kiev'in Bağımsızlık Meydanı yakınlarındaki çatışmalar gündüz de devam etti. Polis, gözyaşartıcı gaz ve plastik mermiyle göstericileri dağtımaya çalıştı. Sokaklara barikat kuran göstericiler de taş ve el yapımı bombalarla polislere karşılık verdi.

Yanukoviç yönetimini Rusya yanlısı bir siyaset izlemekle suçlayan göstericiler, hükümetin istifası için 2 aydır gösteri düzenliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...