BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK

HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK

Günümüzde giderek artan astım hastalığı için uzmanlar, tehlike çanlarının çaldığını belirtiyorlar ve astım hastalığının tedavisinin olduğuna dikkat çekerek, hastaların beslenmelerine dikkat etmelerini öneriyorlar.



Astım hastaları, vitaminlere dikkat! Günümüzde giderek artan astım hastalığı için uzmanlar, tehlike çanlarının çaldığını belirtiyorlar ve astım hastalığının tedavisinin olduğuna dikkat çekerek, hastaların beslenmelerine dikkat etmelerini öneriyorlar. Astım hastalarının kanında az oranda selenyum bulunduğunu, bu nedenle de hastaların selenyum içerikli gıdalar tüketmesi gerektiği bildirildi. İnsan vücudunun bir günde alması gereken selenyum miktarının 70 ile 100 miligram arasında değiştiği, özel durumlarda ise bu miktarın 200 miligrama kadar ulaşabildiği belirtiliyor. Bilim adamları astım hastalarının günlük selenyum ihtiyacını karşılayabilmeleri için hububat, böbrek, inek eti, sarımsak, mantar, yumurta sarısı, turp ve piliç gibi gıdaları tüketmeleri gerektiğini bildiriyorlar. Astım hastalarında düşük oranda alınan C vitamininin solunum yollarında daralmaya neden olduğu da bildiriliyor. uzmanların astım hastalarının diyetlerinde C, A, E vitaminleri ile selenyum, bakır ve çinkonun bulunması gerektiğini vurgulayarak, önerilen beslenme programlarının da sebze, meyve ve balıktan oluştuğunu açıkladılar. Bilim adamları yaptıkları araştırmalarda haftada en az iki kez balık yiyen astım hastası çocukların geçirdikleri krizlerde yüzde 70 oranında azalma olduğunu açıkladılar. Yapılan bir diğer araştırma da zeytinyağı tüketimi fazla ülkelerde astım hastalarının az olduğunu gösterirken, paket yağı (margarin) kullanımında görülen artışın astım hastalığıyla doğru orantılı olduğu tespit edildi.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT