MHP'den flaş açıklama: 'Alçakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz'

MHP'den flaş açıklama: 'Alçakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz'

GÜNDEM Haberleri

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın: 'Seçim büromuza yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Faillerinin bir an önce bulunmasını bekliyoruz...'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin İstanbul Esenyurt seçim bürosunun açılışındaki silahlı saldırıyı kınayarak faillerin bir an önce bulunarak adalete teslim edilmesini beklediklerini belirtti. Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, yerel seçimler yaklaşırken "MHP seçim büroları başta olmak üzere partilerinin mensuplarına yönelik planlı saldırıların arttığının gözlendiği" iddiasında bulundu. "Esenler seçim bürosuna bugün gerçekleştirilen silahlı saldırının, her bakımdan fevkalade tehlikeli gelişmelerin habercisi niteliğinde" olduğunu savunan Yalçın, şunları kaydetti:

"Tahrik ve provokasyon kokan bu menfur saldırı sonrasında maalesef ülküdaşımız Yusuf yüzlü Cengiz Yücel (Yusufiyeli Cengiz) şehit olmuş ve beş dava arkadaşımız yaralanmıştır. Saldırının hedefi sadece MHP camiası değil, Türk milletinin birlik ve bütünlüğü, dirlik ve düzenidir. Bu saldırıyı, sadece Türk milletinin varlık sigortası milliyetçi ülkücü hareketi karanlık sokaklara çekmek ve Türkiye'yi bir kardeş kavgasına sürüklemek isteyenlerin tertibi olarak değerlendirmek yeterli değildir. Milli varlığımızın teminatı olan, ülkenin bütünlüğü ve milletimizin birliği konusunda daima müteyakkız bulunan milliyetçi ülkücü hareketin mensuplarını sokağa dökmeye çalışanların çabaları beyhudedir. Sinsi oyunlarla partimizi girdaba çekmek ve kirli emellerine ulaşmak isteyenler, bu defa da yanıldıklarını anlayacaklardır.

MHP camiası, bu hain saldırının faillerinin bir an önce bulunarak adalete teslim edilmesini beklemektedir. Öncelikle, faillerin bir an önce bulunması ve yargı önüne çıkartılması için Sayın Başbakan ve AKP hükümetini acilen göreve çağırıyoruz. Seçimlerin güvenlik içinde yapılabilmesinin sorumluluğu AKP hükümetinin omuzlarındadır."
MHP'den flaş açıklama: 'Alçakça saldırıyı şiddetle kınıyoruz'
Hayatını kaybeden Yücel'e rahmet yaralananlara şifa dileğinde bulunan Yalçın, parti teşkilatlarını ve milliyetçi ülkücü gençleri maksatlı tahriklere kapılmadan sükunet, vakar ve itidal içinde davranmaya çağırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...