Ahıska Türkleri'nden hükümete destek

Ahıska Türkleri'nden hükümete destek

DÜNYA Haberleri

ABD'deki Ahıska Türkleri, Güneydoğu Türki Amerikalılar Federasyonu'nun açıklamasını kınadı.

''Atlanta Ahıska Türk Amerikan Toplum Mekezi, Loisville Ahıska Türk American Toplum Mekezi, Dayton Ahıska nbsp; Türk American Toplum Merkezi, Seattle Ahıska Türk Amerikan Toplumu, Springfield Ahıskalılar Toplumu'' derneklerini çatısı altında toplayan ABD Ahıska Türk Amerikan Toplumu (ATACC) adına yazılı açıklamada bulunan İslom Shakhbandarov, 17 Aralık'ta meydana gelen olayların ardından ''Türkiye Cumhuriyeti hükümeti başta olmak üzere Türkiye'yi hedef alan kampanyaları desteklemedikleri''ni bildirdi.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''Amerika Birleşik Devletleri'nde ikamet etmekte olan 2004-2007 yılları arasında Rusya'dan Amerika'ya göç etmiş olan Ahıska Türkleri ailelerindeniz. Bizler yaşadığımız son 75 senede yoksulluk içerisinde, ölumler de gördük, insan aklının alamayacağı eziyet ortamlarını da yaşadık, yaşadığımız tüm eziyet ve sıkıntı muamelelerimizden sonra, ata yurdumuz olan Türkiye'nin özellikle son 10 sene içerisinde bulunduğu noktayı da gördük, milletimizin refah seviyesinin yükseldigine de şahıt olduk, ülkemizin her geçen gün daha da geliştiğinni farkındayız. Tarih boyunca ezilmis, vatanından zorla sürülmüş, insanlığa sığmayacak çok ağır şartlarda tehdit altında yaşamak zorunda bırakılmış bir millet olarak, hiçbir zaman Türk ve Müslüman kimliğimizden vazgeçmedik. Dinimizin ve dilimizin bir olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletini kendi devletimiz, Türkiye halkını ve milletini kendi kardeşlerimiz ve Türkiye hükümetini de kendi hükümetimiz olarak kabul ettik ve bu şekilde yaşatmayada devam edeceğiz.''

Açıklamada, ''Bildiginiz üzere Türkiye' de 17 Aralık 2013 tarihinde başlamak kaydıyla Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve en nihayetinde Turkiye'yi hedef alan çok çirkin bir kampanya başlatıldığı'' ifadesine yer verilerek, 8 Şubat 2014 tarihinde kendilerini Güneydoğu Türkî Amerikalılar Federasyonu olarak tanıtan bir grubun basın açıklaması yaparak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini kınadığı ve diğer bazı grupların da kendilerine destek verdikleri''ni içeren ifadelerin kullanılmasını doğru bulmadıkları belirtildi.

''Ahıska Türkleri olarak Hükümetimizin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin milletimizle ilgili duyarlılığı da, tüm halkımız tarafından bilinmektedir ve özellikle hükümeti kötülemek isteyen çevrelerin yanında olamayız.'' diyen Ahıska Türkleri, ''bu açıklamaları bilgimiz dışında yapmışlardır ve kimliğimizi kendi emellerine alet etmişlerdir bunun için de ayrıca yasal işlem başlatmak niyetindeyiz.'' açıklamasında bulundular.

''Ahıska Türkleri bu tür polemiklerin içerisinde asla yer almayacaktır''

Açıklamanın sonunda şu ifadelere yer verildi;


''Bizler ABD' de yaşayan Ahıska Türkleri olarak Turkiye Cumhuriyeti'nin Hükümetini ve Başbakanı'nı hedef alan bu çirkin oyunları üzülerek izliyor ve Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı oynanan bu oyunları kınıyoruz. Ahıska Türkleri Hakkın ve Adaletin yanında olmuştur ve bu tür polemiklerin içerisinde asla yer almayacaktır. Türküz ve Ahıskalıyız, gurur duyduk ve sonuna kadar da duyacağız. Kim ne plan yaparsa yapsın ama bilinen bir nokta olması lazım, biz vatanımıza, miletimize karşı olan bu planları çok sert şekilde kınıyoruz. Allah Yar ve Yardımcımız olsun''
HABER7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...