Başbakan Erdoğan: "İnlerinden çıkartıp adalete teslim edeceğiz"

Başbakan Erdoğan: "İnlerinden çıkartıp adalete teslim edeceğiz"

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, "Bu paralel yapıyı nerede saklanırlarsa saklansınlar, bulacak, çıkaracak ve milletin huzurunda, hukuk içinde hesabını soracağız" dedi.

Başbakan Erdoğan İstanbul'da yaptığı açıklamada, bazı ses kayıtlarının yayımlandığını belirterek, "Bu ülkenin polisine, savcısına, hakimine milletten değil başka yerlerden talimat geliyor. 'Her yolu kullanın gerekirse zaiyat verin, şu şu ülkeler bizim yanımızda, korkmayın' deniyor" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, MİT tırları durduruluyor. Şoförler tartaklanıyor. MİT personeli yere yatırılıyor, üzerlerine silah doğrultuluyor. Bunu yapan kim? Bunu yapanlar, yaptıranlar paralel yapının emriyle hareket edenlerdir" dedi.

Erdoğan, "Hiç endişeniz olmasın, bu paralel yapıyı nerede saklanırlarsa saklansınlar, nasıl gizlenirlerse gizlensinler bulacak, çıkaracak ve milletin huzurunda, hukuk içinde hesabını soracağız" dedi.

İstikametimizi milletin, mazlumların hayır duaları belirledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim istikametimizi hep millet çizdi, hep millet çizecek. Bizim istikametimizi milletin, mazlumların hayır duaları belirledi. Bundan sonra da o hayır duaları belirleyecek" dedi.

Erdoğan, Bağcılar Olimpik Spor Kompleksi'nde düzenlenen "6. Ordulular Sevgi Şöleni"ne katıldı. Konuşmasına, tüm Orduluları, Karadenizlileri ve tüm vatandaşları selamlayarak başlayan Erdoğan, İstanbul'da çeşitli açılışlara katıldığını, yoğun bir programı olduğunu, Ordulular gecesine davete icabetten de memnuniyet duyduğunu söyledi.

Salonda, Karadeniz'in havası, coşkusu ve oksijen yurdu Ordu'nun heyecanı, aşkı ve ahde vefası olduğunu kaydeden Erdoğan, "Bize bu teveccühünüzden dolayı, bu ahde vefanız, bu coşkunuzdan dolayı her birinize tek tek teşekkür ediyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, 21-22 Aralık'ta Ordu'ya gittiğini, merkez ve ilçelerinde yaklaşık 632 milyon lira tutarındaki hizmet ve yatırımların açılışını yaptıklarını belirterek, Samsun'dan başlayıp Trabzon'a kadar devam eden sahil buluşmasının kendisinde çok ayrı bir yeri olduğunu vurguladı.

Açılışların, "17 Aralık darbe girişimi"nden sadece 4 gün sonra yapıldığını anlatan Erdoğan, bölge halkının mahşeri bir kalabalıkla kendilerini karşıladığını, bağırlarına bastığını ifade etti.

Ziyaret ettiği şehirlerde kendisine olan ilgiden dolayı hamdettiğini belirten Erdoğan, "Allah'a hamdolsun ki arkamızda millet var. Allah'a sonsuz şükürler olsun ki arkamızda Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesi var, 81 vilayet var. Bizim arkamızda millet var millet" diye konuştu.

Erdoğan, vatandaşların, "Dik dur eğilme, millet sizinle" şeklindeki tezahüratına, "Hiç endişe etmeyin, dik duracağız, dikleşmeyeceğiz" diye karşılık verdi.

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şunu burada bir kez daha açık açık ifade ediyorum. Biz bu yolda sermaye çevreleriyle yürüyen bir hareket değiliz. Biz bu yolda medyayla yürüyen bir hareket değiliz. Bu kutlu yolda arkasına karanlık uluslararası çevreleri alan, onların kuklası olan, bu yolda Türkiye düşmanlarıyla yürüyen bir hareket hiç değiliz. Biz bu yola milletimizle çıktık, sizinle çıktık. Bu yolda her an milletimizle olduk, her zaman milletle yürüdük. Ve işte şimdi de sadece milletimizle yürüyoruz. Kardeşlerim, bize Allah yeter, bize millet yeter, bize Orduluların hayır duaları yeter. Bize Karadeniz'in hayır duaları, 77 milyonun, Türkiye'nin hayır duaları yeter."

Erdoğan, sadece Türkiye'nin değil, Mısır, Filistin ve Suriye'nin mazlum halklarının da hayır dualarının kendileriyle birlikte olduğunu ifade etti.

Manşetlere bakarak istikamet belirlemiyoruz

Manşetlere bakarak istikamet belirlemediklerini, isimleri darbelerle yan yana yazılan sermaye örgütlerinin kibirli tavırlarına bakarak siyasete istikamet çizmediklerini, çetelerin, mafyanın, karanlık örgütlerin tehditlerine boyun eğip ülkeye ve millete istikamet çizmediklerini söyleyen Erdoğan, "Bizim istikametimizi hep millet çizdi, hep millet çizecek. Bizim istikametimizi milletin, mazlumların hayır duaları belirledi. Bundan sonra da o hayır duaları belirleyecek" diye konuştu.

Kendilerine alçakça ve haince saldıranların şu hususu bir türlü anlayamadıklarını kaydeden Erdoğan, "Biz sadece millete hesap veririz. Sadece Allah'a hesap veririz. Başka kimseye bizim hesabımız yok. İşte onun için bizim korkumuz yok. İşte onun için bizim çekincemiz yok, tereddüdümüz yok. Hesabı millete vereceksek ben sadece milletten korkarım. Hesabımı Allah'a vereceksem ki vereceğim, sadece Allah'tan korkarım" dedi.

Hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğini, hiçbir tehdide "eyvallah" demeyeceğini belirten Erdoğan, salonda duyduğu "Ordu'nun dereleri aksa yukarı aksa, vermeyiz bu emaneti dünya üzerimize kalksa" sözlerini aktardı.

Son sözü, istedikleri manşetleri atanlar, yalan, iftira ve çamur atanların değil, milletin söyleyeceğini vurgulayan Erdoğan, vatandaşlara hitaben, "Son sözü millet söyleyecek, siz söyleyeceksiniz siz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...