Gazze'den Orta Afrika Müslümanlarına destek

/ Kaynak: AA
Gazze'den Orta Afrika Müslümanlarına destek

DÜNYA Haberleri  / AA

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanları hedef alan saldırılar, Gazze'de düzenlenen gösteriyle protesto edildi.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanları hedef alan saldırılar, Gazze'de düzenlenen gösteriyle protesto edildi.

Gazze'deki Birleşmiş Milletler (BM) temsilciliği önünde düzenlenen gösteride, İslam aleminin ve uluslararası toplumun, Orta Afrika'da Müslümanları hedef alan saldırılar karşısındaki "sessizliğine" tepki gösterildi.

Gösteride konuşan Halk Direniş Hareketi Basın Ofisi yetkilisi Hasan ez-Zağlan, "Başta Fransa olmak üzere insan haklarından, dini hoşgörüden ve inanç özgürlüğünden bahseden ülkeler, Orta Afrika'da Müslümanlara yönelik şiddetin üzerini kapatmaya çalışıyor" dedi. Müslümanların maruz kaldığı şiddet olaylarını önleyemediği gerekçesiyle, bu ülkedeki barış gücüne 1600 askerle destek veren Fransa'yı eleştiren Zağlan, Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus'e de Orta Afrika'da yaşananalara ilişkin net bir tavır alma çağrısında bulundu.

İslami Cihad Hareketi yöneticilerinden Halid el-Bataş da Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi'den, Orta Afrika'da Müslümanların maruz kaldığı şiddetin ele alınacağı olağanüstü toplantı çağrısında bulunmasını istedi. Bataş, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a da ülkede yaşanan şiddetin durdurulması için acilen harekete geçme çağrısı yaptı.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Müslümanlara karşı düzenlenen kanlı saldırılar her geçen gün artıyor. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği, 2013 Aralık ayından bu yana ülkede meydana gelen şiddet olayları ve özellikle Müslümanları hedef alan saldırılar nedeniyle onbinlerce kişinin evlerini terk etmek ve çevre ülkelere sığınmak zorunda kaldığını belirtiyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...