AK Partili Hüseyin Çelik'ten telekulak tepkisi: Ahlaksızlık

/ Kaynak: AA
AK Partili Hüseyin Çelik'ten telekulak tepkisi: Ahlaksızlık

GÜNDEM Haberleri  / AA

7 Bin kişinin dinlendiği iddiaları üzerine tepkiler bir bir gelmeye devam ediyor. İşte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in açıklamaları.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "paralel yapı"nın telefon dinleme iddialarına ilişkin, 'Bunu hiç kimseye izah edemezsiniz ve bu çok büyük bir ahlaksızlıktır, hukukta, örfte yeri yoktur" dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Çelik, tüm demokratik ülkelerde insanların mahkeme kararlarıyla meşru yollarla dinlenebildiğini, dinlemenin terör, kaçakçılık ve uyuşturucu ticareti gibi suçlarla mücadelede önemli bir istihbarat aracı olduğunu söyledi.

Çelik sözlerine şöyle devam etti:

'Ama tüm bunların dışında politikacıları, gazetecileri, iş adamlarını illegal yollarla tamamen farklı ve kirli amaçlar için dinlerseniz bunu hiçbir yere sığdıramazsınız, özel hayatın gizliliğini ortadan kaldırmış olursunuz. İnsanların eşiyle, çocuklarıyla, yakınlarıyla konuşmasını bile illegal şekilde dinlerseniz bunu hiç kimseye izah edemezsiniz ve bu çok büyük bir ahlaksızlıktır, hukukta, örfte yeri yoktur. Hele hele 7 bin kişilik bir orduyu dinlemek hangi maslahat gereğidir, hangi akılla bu izah edilebilir bunu bilemiyorum. Kim dinledi, nasıl dinledi, hangi amaçlarla dinledi? Böyle bir liste ortaya çıktığına göre bunların da aslında araştırılması ortaya konması gerekiyor.

Liste ortaya çıktığına göre bunu kimler, kimin talimatıyla hangi ama yönelik olarak yaptılar. Bu da araştırmalar sonucu ortaya çıkar ve geniş bir kitle belki zan altında kalmaktan kurtulur ve hem de mesele olması gereken zemine oturtulur."

-'Ziyaretime gelenler telefonunun pilini çıkartıyor'

İnsanların artık biriyle konuşurken "acaba dinleniyor muyum" duygusuna kapılmaması gerektiğini ifade eden Çelik, "Öyle bir paranoyak bir hal aldı ki insanlar, çok masum şeyler için bana ziyarete gelenler, bir bakıyorsunuz telefonundaki pili çıkarıyor. Pil içindeyken dinlenebiliyor, bu olmadı ortam dinlemesi olabiliyor. Akla hayale gelmez yüz yüze görüşmelerde mikro kameralarla insanlar çekiliyor" dedi.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...