Fransa hükümetini havaalanı projesi çatlattı

/ Kaynak: CHA
Fransa hükümetini havaalanı projesi çatlattı

DÜNYA Haberleri  / CHA

Fransa'da Nantes şehrinde inşaa edilecek yeni havaalanı projesi, hükümette çatlak oluşturdu.

Hükümetteki Avrupa Ekolojisi – Yeşiller Partisi (EELV) milletvekilleri, hükümetin havalanı projesini eleştirirken, EELV'li Lojman Bakanı Cecile Duflot, ''Bakan olmasaydım Nantes'daki protestolara daha fazla destek verirdim'' açıklamasında bulundu. Duflot projeyi, ''Saçma ve başka bir yüzyıla ait'' ifadeleriyle değerlendirdi. EELV'den yapılan açıklamada da hükümetin havaalanı projesine karşı tutumlarının önceden beri çok açık olduğu vurgulanarak, hükümetten ayrılmanın ise gündemde olmadığı aktarıldı. nbsp;
Havaalanı projesi ile ilgili gelen eleştirileri değerlendiren Başbakan Jean Marc Ayrault ise EELV'nin bir an önce belirsizlikten kurtulması gerektiği uyarısında bulundu. Ayrault, Bakan Duflot ile ilgili de, ''Bizim herkese ihtiyacımız var'' vurgusunda bulundu. Bu arada Le Figaro'nun gerçekleştirdiği ankete katılanların yüzde 90'ı Yeşilleri'in hükümetten ayrılması gerektiği yönünde görüş bildirdiler.
Hükümetin eski havaalanını yıkarak Nantes yakınlarındaki Notre Dame des Landes bölgesine inşaa etmek istediği yeni havalaanına bölge halkı, verimli tarım arazilerine zarar vereceğini ve ekolojik dengeyi bozacağı nedeniyle karşı çıkıyor. Ayrıca yeni projeyle 2 bin hektardan fazla tarım alanı ve ormanlık alanın şantiyeye çevrileceği iddia ediliyor.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...