Eski Cumhurbaşkanı beraat etti

/ Kaynak: AA
Eski Cumhurbaşkanı beraat etti

DÜNYA Haberleri  / AA

"Çıkar sağlama" suçlamasıyla yargılanan eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff hakkında beraat kararı verildi

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, 2008 yılında eyaletbaşbakanlığı yaptığı dönemde katıldığı bir festivalde, 719,40 avroluk konaklama ve yemek masrafını bir yapımcının ödemesi nedeniyle hakkında "çıkar sağlamak" suçlamasıyla açılan davada beraat etti.
Hannover Eyalet Mahkemesi'nde 14 Kasım 2013'ten bu yana görülen davada kararını bugün açıklayan hakim Frank Rosenow, mahkeme heyetinin Wulff hakkında öne sürülen suçlamaları destekleyecek hiçbir bir kanıt bulunmadığını bildirdi. Rosenow, "çıkar sağlama" suçlamasıyla yargılanan eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff hakkında beraat kararı verildiğini söyledi.
Davada daha önce savcılığın yaptığı uzlaşma önerisini geri çeviren Wulff, suçlamaların asılsız olduğunun mahkeme tarafından tescil edilmesini istediğini vurgulamıştı. Bu kararın ardından savcılığın, bugün açıklanan karar hakkında üst mahkemeye temyiz başvurusu yapma hakkı bulunuyor ancak bunun için savcılığın yargılamada usul hatası yapıldığını kanıtlaması gerekiyor.
Dava kapsamında bugüne kadar Wulff'un ayrı yaşadığı eşi Bettina Wulff'un da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi tanık olarak dinlenmişti.
2010 yılında cumhurbaşkanı seçilen Christian Wulff, geçmişte Aşağı Saksonya Eyaleti Başbakanı olduğu dönemde bir iş adamının eşinden aldığı düşük faizli kredi ve iş adamlarının villasında yaptığı tatillerinin ortaya çıkmasının ardından 17 Şubat 2012'de görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...