Yanukoviç'in malvarlığı donduruldu

/ Kaynak: İHA
Yanukoviç'in malvarlığı donduruldu

DÜNYA Haberleri  / İHA

İsviçre Hükümeti, devrik Ukrayna lideri Yanukoviç ve beraberindeki 19 kişinin İsviçre bankalarında kayıtlı mal var varlığını dondurdu.

Söz konusu karar; Yanukoviç, oğlu Oleksandr ve hükümet üyelerine ait tüm finansal varlık, nakit para, sigorta sözleşmelerini kapsıyor. Hükümet sözcüsü Andre Simonazzi, kararın üç yıl boyunca devam edeceğini ve sürenin uzatılması İsviçre Federal Hükümeti'nin inisiyatifinde olacağını duyurdu ve bloke edilen paranın miktarının birkaç hafta içinde netleşeceğini söyledi. Ayrıca Cenevre Kantonu savcılığı, Yanukoviç'in kara para akladığı iddialarına karşılık cezai soruşturma açtı. Savcılık soruşturma kapsamında Yanukoviç'in oğlunun bağlantılı olduğu şirket binasına baskın yaptı.
Yanukoviç'ten sonra göreve atanan Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, devrik yönetimin bütçede 70 milyar dolar açıkla ayrıldığını söylemişti. İsviçre Hükümeti Sözcüsü Simonazzi, hesaplarda herhangi hareket olursa bankaların hükümetle irtibata geçmesi konusunda bilgilendirildiğini ifade etti.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...