Baltalı, keserli ağaç nöbeti

/ Kaynak: AA
Baltalı, keserli ağaç nöbeti

GÜNDEM Haberleri  / AA

Muğla'nın Yaraş köyünde ağaçların kesileceği iddialarının ardından harekete geçen köylüler, balta, keser ve küreklerle eylem yaptı.

Muğla'nın Menteşe ilçesine bağlı Yaraş köyünde ormanlık alandaki ağaçların kesilerek yerine fidan dikileceği iddia edildi. Geçimini büyük oranda çıntar ve göbek mantarı gibi çeşitli mantar türlerini toplayarak sağlayan köy halkı, protesto için ormanlık alanda toplandı. nbsp; Yaraş Köyü Muhtarı Fatma Aydoğdu, yaşlı ağaçların kesimine izin vereceklerini ama tüm ağaçların kesilmesini engelleyeceklerini söyledi.

Çocuğu ile eyleme katılan Neşe Çoban ise çocuklarının geleceği için ağaçları kestirmeyeceklerini kaydetti.

Ağaçların kesilmemesi için çocuğuyla nöbet tutacağını ifade eden Çoban, "Genç ağaçları kesip yeniden dikmeye gerek yok. Biz burada basra böceği üretmeyi düşünüyoruz. Ayıca burası arıcıların da geçim kaynağı" dedi.

Genç ağaçların kesilmesinin hiçbir şekilde fayda sağlamayacağını dile getiren Hasan Sarı ise "Eğer bu ağacı 60 yaşında geldiğinde keserseniz 4 metreküp kereste sağlayacaktır. Şu an bu ağacın kesilmesi ormana da hiçbir şey kazandırmayacaktır" diye konuştu.

Ağaçların kesilmesiyle köyde yaşayanların da mağdur olacağını belirten Sarı, ağaçların kesilmemesi için dilekçe verdiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını kaydetti.

Sarı, ağaçların kesilmemesi için eylemlerini sürdüreceklerini bildirdi.

Köy sakinleri, ağaçların kesilmemesi için ellerinde balta, keser ve küreklerle nöbet tutmaya başladı.

Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım ise şu anda hiçbir kesim yapılmayacağını, kararı, hafta içinde yapacakları toplantıda vereceklerini dile getirdi.
Baltalı, keserli ağaç nöbeti

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...